En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

Joan Planellas, nou degà de la Facultat de Teologia de Catalunya, vol "intensificar la participació dels alumnes"

Joan Planellas, nou degà de la Facultat de Teologia de Catalunya (FTC), ha assegurat aquest dijous que vol mantenir la projecció internacional que Armand Puig,…

1 octubre 2015

Redacció

Comparteix
Joan Planellas, nou degà de la Facultat de Teologia de Catalunya (FTC), ha assegurat aquest dijous que vol mantenir la projecció internacional que Armand Puig, el seu predecessor, ha desenvolupat aquests últims 9 anys. "En aquests anys, he seguit tot l'itinerari de la Facultat de Teologia com a vicedegà, i només puc que agrair a l'anterior degà aquesta velocitat de creuer que ha donat a la institució", ha explicat. En una entrevista a la Fórmula Estel de Ràdio Estel, Planelles ha qualificat la FTC de "pulmó intel·lectual de l'Església a Catalunya", alhora que ha afegit que vol "continuar en aquesta línia i intensificar la participació dels alumnes, ja que la facultat fa un servei tan important que requereix unitat i coresponsabilitat"
El nou degà de la Facultat de Teologia ha recordat que, "a banda de la participació dels alumnes col·laborant amb el professorat, cal intensificar la col·laboració amb els instituts vinculats i altres realitats de les diverses diòcesis, totes col·laboradores en la tasca d'acostar la teologia a moltes persones, sovint laics i laiques". Sobre la inauguració oficial del curs aquest dijous al matí, ha destacat que "és una trobada que anima i ajuda, alhora que, a partir d'ara, marca l'inici d'una col·laboració més estreta entre les tres facultats"
I és que, a partir d'ara, totes aquestes obres universitàries de l'Església queden integrades en una nova institució: l'Ateneu Sant Pacià, constituït formalment aquest mateix dijous amb la presència del prefecte de la Congregació per a l'Educació Catòlica, Giuseppe Versaldi, que ha signat el vistiplau de la Santa Seu. L'acte acadèmic, que s'ha celebrat a l'edifici del Seminari de Barcelona, és conjunt entre les facultats de Teologia, Filosofia i Antoni Gaudí (artística i d'història eclesiàstica), amb els seus instituts integrats o vinculats. En l'acte acadèmic, a més de les presentacions de les memòries i les salutacions formals, amb la presència també del cardenal Lluís Martínez Sistach, gran canceller de les facultats eclesiàstiques, com també dels bisbes de Catalunya, Sílvia Coll-Vinent ha pronunciat la lliçó inaugural sota el títol 'Chesterton i l'art de la polèmica'.
Joan Planellas, sacerdot de la diòcesi de Girona i fill de Girona ciutat, té 60 anys. És doctor en Teologia Dogmàtica i rector i administrador de diverses parròquies rurals. És professor de la Facultat de Teologia de Catalunya des de l'any 2004 i, des del 2010, també ocupava el càrrec de vicedegà. Ara obre un trienni com a degà de la Facultat de Teologia amb l'objectiu de consolidar la modernització i l'obertura internacional de la històrica institució.
Es pot escoltar AQUÍ (minut 29'00") tota l'entrevista a Joan Planellas, degà de la Facultat de Teologia de Catalunya.

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció