En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Joan Planellas, nou degà de la Facultat de Teologia de Catalunya, vol "intensificar la participació dels alumnes"

Joan Planellas, nou degà de la Facultat de Teologia de Catalunya (FTC), ha assegurat aquest dijous que vol mantenir la projecció internacional que Armand Puig,…

1 octubre 2015

Redacció

Comparteix
Joan Planellas, nou degà de la Facultat de Teologia de Catalunya (FTC), ha assegurat aquest dijous que vol mantenir la projecció internacional que Armand Puig, el seu predecessor, ha desenvolupat aquests últims 9 anys. "En aquests anys, he seguit tot l'itinerari de la Facultat de Teologia com a vicedegà, i només puc que agrair a l'anterior degà aquesta velocitat de creuer que ha donat a la institució", ha explicat. En una entrevista a la Fórmula Estel de Ràdio Estel, Planelles ha qualificat la FTC de "pulmó intel·lectual de l'Església a Catalunya", alhora que ha afegit que vol "continuar en aquesta línia i intensificar la participació dels alumnes, ja que la facultat fa un servei tan important que requereix unitat i coresponsabilitat"
El nou degà de la Facultat de Teologia ha recordat que, "a banda de la participació dels alumnes col·laborant amb el professorat, cal intensificar la col·laboració amb els instituts vinculats i altres realitats de les diverses diòcesis, totes col·laboradores en la tasca d'acostar la teologia a moltes persones, sovint laics i laiques". Sobre la inauguració oficial del curs aquest dijous al matí, ha destacat que "és una trobada que anima i ajuda, alhora que, a partir d'ara, marca l'inici d'una col·laboració més estreta entre les tres facultats"
I és que, a partir d'ara, totes aquestes obres universitàries de l'Església queden integrades en una nova institució: l'Ateneu Sant Pacià, constituït formalment aquest mateix dijous amb la presència del prefecte de la Congregació per a l'Educació Catòlica, Giuseppe Versaldi, que ha signat el vistiplau de la Santa Seu. L'acte acadèmic, que s'ha celebrat a l'edifici del Seminari de Barcelona, és conjunt entre les facultats de Teologia, Filosofia i Antoni Gaudí (artística i d'història eclesiàstica), amb els seus instituts integrats o vinculats. En l'acte acadèmic, a més de les presentacions de les memòries i les salutacions formals, amb la presència també del cardenal Lluís Martínez Sistach, gran canceller de les facultats eclesiàstiques, com també dels bisbes de Catalunya, Sílvia Coll-Vinent ha pronunciat la lliçó inaugural sota el títol 'Chesterton i l'art de la polèmica'.
Joan Planellas, sacerdot de la diòcesi de Girona i fill de Girona ciutat, té 60 anys. És doctor en Teologia Dogmàtica i rector i administrador de diverses parròquies rurals. És professor de la Facultat de Teologia de Catalunya des de l'any 2004 i, des del 2010, també ocupava el càrrec de vicedegà. Ara obre un trienni com a degà de la Facultat de Teologia amb l'objectiu de consolidar la modernització i l'obertura internacional de la històrica institució.
Es pot escoltar AQUÍ (minut 29'00") tota l'entrevista a Joan Planellas, degà de la Facultat de Teologia de Catalunya.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció