En directe

El rosari

POLÍTICA

Joan Tardà: "Que l'amnistia s'aprovi abans de la investidura és fer volar coloms"

L'exdiputat d'ERC al Congrés assegura, des de Ràdio Estel, que el partit republicà no només ha d'utilitzar el català a la cambra baixa

21 setembre 2023

Redacció

Comparteix
Joan Tardà sobre el català al Congrés

Joan Tardà, exportaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, ha dit sobre l'amnistia a Ràdio Estel que "l'òptim seria que arribés abans de la investidura de Pedro Sánchez". "Però això seria fer volar coloms", ha afegit. No obstant això, ha assegurat que no consideraria un error que la llei d'amnistia arribés després de la investidura. "Un govern en funcions té una legitimitat menor i entenc que una llei tan important com aquesta seria combatuda per la dreta, però, també, per part de l'esquerra", ha especificat. Tardà no veuria malament que a la llei d'amnistia s'inclogui part de la policia nacional que va actuar l'1 d'octubre.

Tardà no veuria malament que a la llei d'amnistia s'inclogui part de la policia nacional que va actuar l'1 d'octubre

Així de clar s'ha mostrat Tardà en una entrevista al programa 'La Caravana', on ha remarcat que "[l'amnistia] és imprescindible, igual que també ho són els acords que permetin anar avançant en la construcció d'una solució en tot allò que ateny el referèndum". En aquest sentit, l'exdiputat considera que s'ha de passar per tres fases: parlar, negociar i acordar. "La independència arribarà "més aviat que tard, sempre i quan hi hagi majoria i algú que segui a l'altra banda de la taula".

El català al Congrés dels Diputats

Sobre el nou reglament per parlar català al Congrés dels Diputats, Tardà s'ha mostrat convençut que els diputats i diputades, siguin republicans o independentistes, l'haurien d'utilitzar de manera prioritària. "Quan dic prioritària vull dir que l'ús de la llengua catalana ha de ser normal, però sense caure en l'exclusivitat, perquè sinó, faríem un mal servei a la causa independentista", ha especificat el polític.

També ha afegit que "si Catalunya vol arribar a la independència, ha de construir passarel·les i plataformes que permetin acumular forces". Per Tardà, l'objectiu dels anys vinents hauria de ser "construir un camí recte que porti al cim i que el camí sigui ample perquè hi càpiga gent diferent".

Escolta l'entrevista de Joan Trias!

Entrevista a Joan Tardà, exportaveu d'ERC al Congrés

0:00 / 0:00

Més actualitat

POLÍTICA

Carme Forcadell: "L’independentisme no està tan fort al carrer, perquè la il·lusió no és la mateixa"  

Sobre la proposta de l’ANC de fer una llista cívica, l'expresidenta de l'Assemblea ha dit que “ja n'hi ha hagut intents i no han reeixit”.

12 setembre 2023

Redacció