En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

Jordi Cerdà: "El PP no té ni ideologia ni lideratge"

Salvador Aragonés, periodista i professor emèrit de la Universitat Internacional de Catalunya, Ivan González, economista i màster en Economia Social, i Jordi Cerdà, historiador i fundador del…

13 juny 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Salvador Aragonés, periodista i professor emèrit de la Universitat Internacional de Catalunya, Ivan González, economista i màster en Economia Social, i Jordi Cerdà, historiador i fundador del Cercle Carlemany, han coincidit aquest dimecres, des del programa El Mirador de l'actualitat, a l'hora de dibuixar un panorama complicat i incert per al PP, després de l'anunci de retirada fet per Mariano Rajoy i la convocatòria d'un congrés extraordinari per als dies 20 i 21 de juliol. González ha dit que, "després de la moció de censura d'ara fa uns dies, Rajoy no tenia cap altra opció de deixar la presidència del partit, decisió intel·ligent per part seva". Dit això, l'economista ha assegurat que els populars "s'han quedat com al llimb, perquè ara no se sap bé què defensa i què no"
Per la seva banda, Cerdà ha comentat que "Mariano Rajoy pretenia continuar una legislatura, raó per la qual precisament no hi havia cap candidat a substituir-lo des de la seva dinàmica de no fer res". També ha destacat que el PP "no té ideologia ni lideratge en aquests moments, perquè està patint el fenomen de foragitar la democràcia cristiana dins les seves estructures, com s'ha fet en altres partits de dretes, i els identitaris també han quedat marginats, i s'ha convertit en una formació d'esquerra en l'aspecte social i d'extrema dreta en l'econòmic". Salvador Aragonés ha dit també que Rajoy "ha fet bé de dimitir". I sobre els lideratges, ha assegurat que "el PP era considerat, a nivell d'opinió pública, el partit de la corrupció, i ha de fer tabula rasa i després que el president l'ha deixat orfe".
En aquesta edició del programa 'El Mirador de l'actualitat', hem analitzat la convocatòria del congrés extraordinari del PP per al juliol obre la cursa successòria de Mariano Rajoy, tot just 8 dies després de l’anunci de retirada fet per l’expresident del govern espanyol. L'encara líder dels populars completa una trajectòria de 14 anys al capdavant de la formació de centredreta, dels quals 6 i mig governant Espanya. El seu tarannà sobri, elegant i dialogant contrasta amb la manca de capacitat per afrontar algunes qüestions clau en la seva gestió, sobretot la cohesió territorial i el conflicte amb Catalunya. Dels possibles nous líders, Alberto Núñez Feijoo, María Dolores de Cospedal i Soraya Sáenz de Santamaría, els tres participants en el col·loqui han apostat per l'actual president de la Xunta de Galícia.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 13 de juny.

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció