En directe

Fórmula Estel

AUDIOS

Maldita Nerea: "Soc una altra persona a partir d'aquest disc"

Jorge Ruiz, el cantante de Maldita Nerea, presenta el setè disc d'estudi de la banda, 'Manual para seres maravillosos', on deixa palès que "l'amor és el sentiment més lluminós que hi ha"

7 novembre 2023

Redacció

Comparteix
Jorge Ruiz, cantant de Maldita Nerea, amb Joan Trias
Jorge Ruiz, cantant de Maldita Nerea, amb Joan Trias després de l'entrevista a 'La Caravana'

"Soc una altra persona a partir d'aquest disc". Així de contundent s'ha mostrat Jorge Ruiz, cantant de Maldita Nerea, en presentar el nou disc, 'Manual para seres maravillosos' (Sony Music Spain) al programa La Caravana de Ràdio Estel.

Jorge Ruiz, cantant de Maldita Nerea

És el setè treball d'estudi de la banda i una combinació d'onze cançons amb molta emoció palesa i un objectiu comú: recordar-li al món que el més important que tenim els humans, l’amor, ni es comptabilitza, ni es pesa, ni es mesura. "L'amor és el sentiment més lluminós que hi ha", diu Ruiz, qui també és logopeda i un apassionat de l'educació. És per això que la banda ha publicat singles amb un sol a la portada i que al web animen a les escoles a participar en un concurs cantant una de les cançons del disc, 'Inevitable', però amb antifaços amb forma de sol per tal de preservar la intimitat dels infants que ho desitgin. En aquesta cançó, 'Inevitable', ha col·laborat la filla de Ruiz, Mía.

"L'amor és el sentiment més lluminós que hi ha"

Tot i això, la tortuga, "un animal que va lent", també és una constant en les seves lletres, els seus discos i videoclips. El nou disc la té a la portada, obra del dissenyador gràfic Òscar Perales.

Els ritmes alegres són una constant en la discografia del grup i aquest disc no és una excepció. "És un punt d'inflexió, he passat per un pou molt profund, però he caigut dempeus", assegura el cantant, qui destaca la cançó 'Duele'. "Vinc d'un lloc on no hi havia molta llum i en comptes de dramatitzar-lo, vaig intentar convertir-lo en alguna cosa lluminosa". Tot i que reconeix no haver patit problemes de salut mental, alerta de la desconnexió que provoca el mòbil i posa el focus d'atenció en la maternitat.

ESCOLTA L'ENTREVISTA!

Entrevista a Jorge Ruiz, cantant de Maldita Nerea

0:00 / 0:00

Més actualitat

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció

EGM

EGM: Ràdio Estel consolida la seva audiència amb 13.000 oients

EGM Ràdio Estel tercera onada 2023

Segons el 3r EGM d'aquest anys 2023, l'audiència dels programes de dilluns a diumenge augmenta, però lleugerament, en 1.000 oients

30 novembre 2023

Redacció