En directe

El Matí a Ràdio Estel

FÓRMULA ESTEL

Jornada de Portes Obertes de l'Escolania de Montserrat!

És temps de preinscripcions escolars, L’Escolania de Montserrat celebra per primer cop en diumenge, el 5 de març, la jornada anual de portes obertes, que està…

2 març 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
És temps de preinscripcions escolars, L’Escolania de Montserrat celebra per primer cop en diumenge, el 5 de març, la jornada anual de portes obertes, que està pensada per a nens a partir de Primer d’Educació Primària, i les seves famílies. 
Des del curs 2005-2006, els nous alumnes de l’Escolania entren a 4rt de Primària –i algun a 5è-, la qual cosa facilita la seva integració en el cor i la seva formació musical. 
L’estada a la residència, de dilluns a divendres, també és optativa, a petició dels pares o dels propis nois; i el cap de setmana –de divendres a la tarda a diumenge al matí- el passen a casa, amb les seves famílies. Diumenge al matí, els escolans prenen part a la Missa Conventual del Monestir, i a la tarda participen a l’ofici de Vespres amb la comunitat benedictina. Fora d’aquests dos moments, els escolans poden estar al costat dels seus pares i germans. 
El Pare Sergi d’Assís, prefecte de l’Escolania de Montserrat, ha explicat a la Fórmula Estel que la flexibilitat de residència ha canviat molt en els últims anys: “El cap de setmana van a casa, i entre setmana, si són de prop, poden anar a casa també. L’Escolania sempre està oberta per si, per exemple, una mare vol venir”.
El Pare Sergi d’Assís també ha apuntat els requisits per ser escolanet de Montserrat: “Tenir una veu sana, habilitats per a cantar, perquè som un cor. Som un cor, una escola i una residència, però l’origen de l’Escolania és que és un cor que canta a Montserrat, però també a molts altres llocs. També capacitat per a afinar, però això en certa manera es pot educar. I després també mirem altres coses, com la capacitat de socialització amb els companys”.
En la jornada de portes obertes, que comença aquest diumenge a les 12.30h, un cop finalitzada la missa i després del cant de la Salve i el Virolai, els escolans fan de guies dels nens interessats i les seves famílies. A les 15h tindran lloc activitats de lleure per als nens i, paral·lelament, se celebrarà una reunió informativa per als pares i mares. 
Les inscripcions es fan al web www.escolania.cat o trucant al 93 877 77 67.
Escolta l’entrevista (minut 47)

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció