En directe

Fórmula Estel

FÓRMULA ESTEL

Jornada de Portes Obertes de l'Escolania de Montserrat!

És temps de preinscripcions escolars, L’Escolania de Montserrat celebra per primer cop en diumenge, el 5 de març, la jornada anual de portes obertes, que està…

2 març 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
És temps de preinscripcions escolars, L’Escolania de Montserrat celebra per primer cop en diumenge, el 5 de març, la jornada anual de portes obertes, que està pensada per a nens a partir de Primer d’Educació Primària, i les seves famílies. 
Des del curs 2005-2006, els nous alumnes de l’Escolania entren a 4rt de Primària –i algun a 5è-, la qual cosa facilita la seva integració en el cor i la seva formació musical. 
L’estada a la residència, de dilluns a divendres, també és optativa, a petició dels pares o dels propis nois; i el cap de setmana –de divendres a la tarda a diumenge al matí- el passen a casa, amb les seves famílies. Diumenge al matí, els escolans prenen part a la Missa Conventual del Monestir, i a la tarda participen a l’ofici de Vespres amb la comunitat benedictina. Fora d’aquests dos moments, els escolans poden estar al costat dels seus pares i germans. 
El Pare Sergi d’Assís, prefecte de l’Escolania de Montserrat, ha explicat a la Fórmula Estel que la flexibilitat de residència ha canviat molt en els últims anys: “El cap de setmana van a casa, i entre setmana, si són de prop, poden anar a casa també. L’Escolania sempre està oberta per si, per exemple, una mare vol venir”.
El Pare Sergi d’Assís també ha apuntat els requisits per ser escolanet de Montserrat: “Tenir una veu sana, habilitats per a cantar, perquè som un cor. Som un cor, una escola i una residència, però l’origen de l’Escolania és que és un cor que canta a Montserrat, però també a molts altres llocs. També capacitat per a afinar, però això en certa manera es pot educar. I després també mirem altres coses, com la capacitat de socialització amb els companys”.
En la jornada de portes obertes, que comença aquest diumenge a les 12.30h, un cop finalitzada la missa i després del cant de la Salve i el Virolai, els escolans fan de guies dels nens interessats i les seves famílies. A les 15h tindran lloc activitats de lleure per als nens i, paral·lelament, se celebrarà una reunió informativa per als pares i mares. 
Les inscripcions es fan al web www.escolania.cat o trucant al 93 877 77 67.
Escolta l’entrevista (minut 47)

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

CÀRITAS

“Càritas no és una ONG, és l’acció de l’església cristiana per a les persones en situacions més vulnerables” 

Eduard Sala ha estat escollit nou director de Càritas Diocesana de Barcelona després d'estar vinculat a l’entitat des de fa quatre dècades i ser responsable de l’àrea social de la institució els últims nou anys.

29 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El pare Abat de Poblet ha explicat la història del monestir, l’espiritualitat i les activitats que s'hi fan

29 setembre 2023

Redacció

POLÍTICA

José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés: "No donem per feta la investidura de Pedro Sánchez"

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi, i José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés, l'última nit electoral, el 23 de juliol

En una entrevista a Ràdio Estel, el polític socialista lamenta que la dreta "no accepti que ha perdut les eleccions" i augura "una legislatura molt dura"

28 setembre 2023

Redacció