En directe

Fabricació Pròpia

FÓRMULA ESTEL

Jornada de Portes Obertes de l'Escolania de Montserrat!

És temps de preinscripcions escolars, L’Escolania de Montserrat celebra per primer cop en diumenge, el 5 de març, la jornada anual de portes obertes, que està…

2 març 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
És temps de preinscripcions escolars, L’Escolania de Montserrat celebra per primer cop en diumenge, el 5 de març, la jornada anual de portes obertes, que està pensada per a nens a partir de Primer d’Educació Primària, i les seves famílies. 
Des del curs 2005-2006, els nous alumnes de l’Escolania entren a 4rt de Primària –i algun a 5è-, la qual cosa facilita la seva integració en el cor i la seva formació musical. 
L’estada a la residència, de dilluns a divendres, també és optativa, a petició dels pares o dels propis nois; i el cap de setmana –de divendres a la tarda a diumenge al matí- el passen a casa, amb les seves famílies. Diumenge al matí, els escolans prenen part a la Missa Conventual del Monestir, i a la tarda participen a l’ofici de Vespres amb la comunitat benedictina. Fora d’aquests dos moments, els escolans poden estar al costat dels seus pares i germans. 
El Pare Sergi d’Assís, prefecte de l’Escolania de Montserrat, ha explicat a la Fórmula Estel que la flexibilitat de residència ha canviat molt en els últims anys: “El cap de setmana van a casa, i entre setmana, si són de prop, poden anar a casa també. L’Escolania sempre està oberta per si, per exemple, una mare vol venir”.
El Pare Sergi d’Assís també ha apuntat els requisits per ser escolanet de Montserrat: “Tenir una veu sana, habilitats per a cantar, perquè som un cor. Som un cor, una escola i una residència, però l’origen de l’Escolania és que és un cor que canta a Montserrat, però també a molts altres llocs. També capacitat per a afinar, però això en certa manera es pot educar. I després també mirem altres coses, com la capacitat de socialització amb els companys”.
En la jornada de portes obertes, que comença aquest diumenge a les 12.30h, un cop finalitzada la missa i després del cant de la Salve i el Virolai, els escolans fan de guies dels nens interessats i les seves famílies. A les 15h tindran lloc activitats de lleure per als nens i, paral·lelament, se celebrarà una reunió informativa per als pares i mares. 
Les inscripcions es fan al web www.escolania.cat o trucant al 93 877 77 67.
Escolta l’entrevista (minut 47)

Més actualitat

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

L’aigua s’encarirà a Catalunya per poder pagar la seva producció  

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigua del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ana García, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat i membre de l'Observatori Intercol·legial de l'Aigua, exigeix una nova política de la gestió de l’aigua i no fragmentar-la per sectors

22 maig 2024

Redacció