En directe

Sense distància

RÀDIO ESTEL

José Luis Salido, Lluís Batlló i Salvador Aragonès critiquen la polèmica judicial sobre la imputació de la infanta Cristina

L’escrit en què el Consell General del Poder Judicial reclama al fiscal anticorrupció que no desacrediti el jutge José Castro, que manté la imputació de…

1 juliol 2014

Redacció

Comparteix

L’escrit en què el Consell General del Poder Judicial reclama al fiscal anticorrupció que no desacrediti el jutge José Castro, que manté la imputació de la infanta Cristina en el cas Nóos, ha estat aquest dimarts el tema del Mirador de l’actualitat, dins el programa El primer cafè de Ràdio Estel. El doctor en Dret i professor de Dret Laboral José Luis Salido ha qualificat de vergonyós el conflicte expressat públicament aquests dies per les parts. “És lamentable el paper que estan jugant tant el jutge Castro com el fiscal, perquè ja es comuniquen durant el procés, on el fiscal pot presentar tants documents com vulgui en qualsevol moment i en qualsevol fase del procés”, ha assegurat. En aquesta línia, Salido ha criticat “el fet que un digui que posa una querella per prevaricació i l’altre digui que potser sí que ha prevaricat, cosa que dóna lloc a pensar que hi ha gent interessada que es castigui la infanta o que no se la castigui”.

Per la seva banda, el periodista Salvador Aragonès ha destacat la necessitat de diferenciar entre el Ministeri Fiscal, que no té competències judicials perquè intervé en nom de l’Estat, i el contingut del cas Nóos. El també professor de la Universitat Internacional de Catalunya ha dit que “va fer bé el Consell General del Poder Judicial quan diu que s’han de defensar els jutges”. Aragonès també que són inexactes les interpretacions en el sentit que el Consell “dóna una garrotada al fiscal, fet que no es pot produir perquè el fiscal anticorrupció depèn del fiscal general de l’Estat i, per tant, no forma part del poder judicial”.

També ha intervingut en el col•loqui d’aquest dimarts a Ràdio Estel l’advocat penalista Lluís Batlló, que ha dit que la justícia ha de modernitzar-se més a través de la tecnologia per ser més eficaç i més ràpida. “Sempre es poden posar més mitjans però n’hi ha un de clau que és la informàtica. Nosaltres, a la Justícia, funcionem amb procuradors dels tribunals, que et donen trasllat de l’escrit d’un lligall, del qual s’han de fer fotocòpies”, ha comentat. Batlló, a més, ha explicat que, “quan tothom està a les empreses importants, ja ho sap, però això és tot el contrari, més enllà de la llei, perquè també es pot modificar el procés, però sobretot el més important és informatitzar-lo.”

Recordem que, en una declaració en què no esmenta directament ni el jutge, ni el cas ni el fiscal, el màxim òrgan de govern dels jutges demana a totes les parts que “no utilitzin expressions que puguin desacreditar, injustificadament i al marge de les consideracions jurídiques del procediment, la tasca jurisdiccional” de jutges i magistrats. Tot això arriba després que el fiscal anticorrupció, Pedro Horrach, hagi presentat un recurs contra el processament de la infanta Cristina. Recordem que després el mateix jutge Castro es mostrava molest per les maneres amb què el fiscal va expressar les crítiques per la decisió de mantenir la imputació a la germana del rei Felip VI.

Es pot escoltar aquí tot el col·loqui (a partir del minut 27'00").

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció