En directe

Fórmula Estel

POLÍTICA

José Montilla: "No podem atribuir a la immersió lingüística els mals resultats de l'informe PISA. No seria cert ni just"

L'expresident de la Generalitat ha manifestat a 'La Caravana' de Ràdio Estel que Catalunya no està millor que ara fa 15 anys

21 desembre 2023

Redacció

Comparteix

L'expresident de la Generalitat de Catalunya José Montilla, creu que el problema de l'escola catalana és seriós, però que no és culpa de la immersió lingüística. De fet, defensa que "no podem atribuir a la immersió els mals resultats de l'informe PISA". "No seria cert ni just", ha afegit.

José Montilla sobre la immersió lingüística

Montilla ha estat aquest matí en una entrevista al programa La Caravana de Ràdio Estel. Per a Montilla, el model actual "és útil i un element cohesionador de la societat" i creu que el problema del català "no està a l'escola, està al carrer. Està en l'ús social que hem de tractar entre tots d'afavorir". Sota el seu parer, aquesta davallada del català al carrer respon "al nou món que vivim avui de les xarxes socials, a la multiplicitat de canals, llegim menys i veiem més vídeos (en castellà)".

La visita dels eurodiputats a diverses escoles catalanes

On sí que s'ha mostrat contundent Montilla, encara en clau educativa, ha estat en la visita dels eurodiputats a diverses escoles catalanes. Creu que el PP i d'altres formacions "volen fer un problema d'això per treure redits polítics". Ha recordat que la comissió està presidida per Dolors Montserrat, del Partit Popular, i a la qual "només membres del PP i en gran part de la dreta extrema europea" s'hi han apuntat. "Hi ha grups que no han volgut participar i que han dit que era una farsa", ha subratllat.

"El PP i altres formacions volen treure rèdits polítics"

José Montilla va ser president de la Generalitat entre els anys 2006 i 2010. A la pregunta de si Catalunya està millor ara que fa 15 anys, l'expresident s'ha mostrat pessimista. "No tenim més autogovern, no tenim més competències, no tenim la societat més unida, no tenim més prestigi... Per tant, el balanç és agredolç". Creu que el Procés hi ha tingut molt a veure amb aquesta davallada. "El país està més debilitat en conjunt" ha dit posteriorment, també recalcant el problema de Rodalies que pateix Catalunya i que afecta directament la ciutadania.

"El país està més debilitat en conjunt"

Rodalies

I és que el servei de Rodales encara ara una nova etapa. L'acord d'investidura de Sánchez amb Esquerra Republicana inclou el traspàs del servei, però encara no en detalla els termes exactes. Montilla ha volgut puntualitzar que la situació del servei no només depenia d'aquest acord amb el govern central. "La facultat de fixar preus, freqüències de pas o de crear noves rutes es té des de l'any 2010. No és nova. El que no es té és la propietat dels trens i del personal, però això no és el més important. Ara es fa un traspàs on es tindran més facultats sobre l'operador, però si vols més freqüències, les podries haver posat abans", ha dit als micròfons de Ràdio Estel.

Entrevista a José Montilla, expresident de la Generalitat: ""No podem atribuir a la immersió lingüística els mals resultats de l'informe PISA. No seria cert ni just"

0:00 / 0:00

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció