En directe

El Matí a Ràdio Estel

BISBATS

Josep Àngel Saiz, nomenat nou arquebisbe de Sevilla

El Papa ha nomenat aquest dissabte el bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz, nou arquebisbe de Sevilla. Substituirà Juan José Asenjo, que acaba de complir…

17 abril 2021

@IgnasiMiranda

Comparteix

El Papa ha nomenat aquest dissabte el bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz, nou arquebisbe de Sevilla. Substituirà Juan José Asenjo, que acaba de complir 75 anys i que ha demanat el seu relleu perquè pateix greus problemes de visió. El nomenament tanca una etapa de 30 anys en què Saiz, nascut a Sisante (Conca) i format al Seminari de Toledo, ha fet vida pastoral a Catalunya, primer com a prevere i, des del 15 de de desembre de 2001, com a bisbe. Va ser auxiliar de Barcelona fins al 15 de juny de 2004, moment en què Joan Pau II el va nomenar titular de la nova diòcesi de Terrassa, creada arran de la divisió de Barcelona en tres. Després d'unes setmanes com a administrador apostòlic, va iniciar el seu ministeri el 25 de juliol del mateix 2004 a la catedral del Sant Esperit.

 

Aquest nomenament es produeix tot just un any després que el bisbe Josep Àngel Saiz fos elegit membre de la Comissió Executiva de la Conferència Episcopal Espanyola, en la qual és tradició que els integrants siguin arquebisbes. Un altre exemple de recent canvi en aquesta línia és Mario Iceta, que ha passat ara fa pocs mesos de bisbe de Bilbao a arquebisbe de Burgos. D'altra banda, el fins ara bisbe de Terrassa ha desenvolupat els últims anys del ministeri episcopal governant la diòcesi amb un bisbe auxiliar, Salvador Cristau, cridat ara a substituir-lo.

 

El dissabte 17 al migdia, en una conferència de premsa, Josep Àngel Saiz ha agraït al papa Francesc la confiança en ell, tot i que ha reconegut també que li sap greu deixar la diòcesi de Terrassa. La presa de possessió i inici del ministeri de Saiz a Sevilla tindrà lloc a la catedral d'aquesta arxidiòcesi, "en principi, el 12 de juny", segons ha dit el mateix Saiz durant la compareixença a la seu del Bisbat de Terrassa. D'altra banda, ha saludat els fidels de l'arxidiòcesi de Sevilla amb una invitació a "la missió encomanada pel Senyor als apòstols". Saiz s'ha adreçat també als qui han estat fins ara els seus diocesans, com a comiat, i ha destacat "la creació del Seminari i la potenciació de la pastoral vocacional" a Terrassa.

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció