En directe

Sense distància

RÀDIO ESTEL

Josep Bou: “Barcelona ha de ser una ciutat de tots i per a tots”

Les enquestes no li són favorables a Josep Bou. Els darrers estudis el deixen fora de l’Ajuntament de Barcelona. Avui el candidat del PP a…

24 maig 2019

Redacció

Comparteix
Les enquestes no li són favorables a Josep Bou. Els darrers estudis el deixen fora de l’Ajuntament de Barcelona. Avui el candidat del PP a Barcelona ha visitat el programa A Primera Hora de Ràdio Estel per parlar del seu pla de govern municipal. Primer de tot, Josep Bou ha destacat que “Barcelona ha de ser una ciutat de tots i per a tots, no una capital de cap república, ni punta de llança de l’independentisme”. Segons Bou, “la política ha de tenir un nord. No es serveix la ciutadania, si des del govern de Catalunya s’insta a separar i dividir provocant una desconnexió de les lleis. Això es crispar”.
En declaracions a Ràdio Estel, Josep Bou ha explicat com Pablo Casado li va proposar que formés part de l’equip dels populars a Catalunya. “En un acte del PP, em van comentar gent del partit que Casado volia parlar amb mi perquè estava preocupat per la situació complexa que vivia Barcelona. D’altra banda, Miquel Iceta del PSC també va parlar amb mi, tot i que a ell li hauria dit que no, si m’hagués proposat formar part del PSC”.
El principal problema que té Barcelona és la inseguretat”, ha dit Bou. En aquest sentit, el candidat del PP remarca que aquesta sensació patent en els barcelonins taca la imatge internacional de la capital catalana. “Jo m’he entrevistat amb gairebé tots els responsables dels sindicats de la Guàrdia Urbana i estan molt preocupats perquè no tenen l’ajut necessari de l’Ajuntament”, ha afirmat contundent Bou.
En aquesta campanya Josep Bou també ha proposat canviar els noms d’alguns carrers o places de Barcelona “per noms de consens, que no sigui canviar els teus pels meus”.  Noms com ara el de Montserrat Caballé, Joan Antoni Samaranch o Freddy Mercury són algunes de les seves alternatives per substituir, per exemple, el nom de la plaça Francesc Macià. 
Pel que fa al tema de la immigració, el candidat del PP creu “que Europa ha d’ajudar els immigrants en el seu país d’origen i que no es juguin la vida al mar”. A més, Josep Bou ha dit que el primer que s’ha de fer es crear un cens “per saber qui són, on viuen, com viuen, i què ingressen”. En referència als nouvinguts, Bou diu que “ell no és partidari de cap de les maneres de fer-los marxar”. 
Sobre el conflicte entre els taxis i VTC, Bou creu que la solució passa pel diàleg: “La senyora Colau hauria de convocar les dues parts per parlar-hi. Perquè els taxis han de tenir en compte que el futur passa per la competència”.
D’altra banda, Bou avui també ha parlat d’història. El candidat del PP per Barcelona ha afirmat que “Espanya va tenir un enfrontament fratricida, en què Lluís Companys va tenir part de culpa perquè va fer un cop d’Estat l’any 1934, i en onze hores el resultat va ser de 46 morts. Durant la Segona Guerra Mundial va haver-hi més de 30 milions de morts”. En aquest sentit, Josep Bou ha assegurat que hem d’assumir el passat i ha posat en dubte que Espanya sigui el segon país del món amb més desapareguts en una guerra afirmant que va morir més gent a les guerres mundials.
Pots escoltar el programa AQUÍ

Més actualitat

Educació acusa USTEC d'actuar en interès propi en l'última vaga de mestres

Manifestants amb pancartes

La secretària general del departament, Patrícia Gomà, assegura que la convocatòria d'ajudes per als alumnes vulnerables de les escoles concertades arribarà al març

27 gener 2023

Redacció

La Generalitat va gestionar malament les ajudes Covid a les escoles, amb greus errades que van suposar perjudicis a milers de famílies

Motxilles i bates penjades en un passadís de l'institut escola Montsant, a Cornudella.

Ho denuncia un informe de la Sindicatura de Comptes al que ha tingut accés Ràdio Estel, on també detalla que algunes escoles van haver de renunciar a les ajudes

26 gener 2023

Redacció

Les llistes d'espera als hospitals catalans han augmentat

Professionals de l'hospital Santa Maria de Lleida fan una intervenció amb un nou robot per a cirurgies de pròtesis de genoll.

Tal com reconeixen des del Servei Català de Salut a Ràdio Estel, la gent s'està més temps esperant per rebre la visita o el tractament que necessita

26 gener 2023

Redacció