En directe

Fórmula Estel

PROGRAMES

Josep-Lluís Masriera: "L'Estat espanyol té aluminosi"

Lluís Sols, col·laborador del Centre d'Estudis Cristianisme i Justícia, Josep Lluís Masriera, vicepresident del Grup Sènior del Col·legi d'Economistes de Catalunya, Josep Vila Abelló, fundador del mateix…

22 octubre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Lluís Sols, col·laborador del Centre d'Estudis Cristianisme i Justícia, Josep Lluís Masriera, vicepresident del Grup Sènior del Col·legi d'Economistes de Catalunya, Josep Vila Abelló, fundador del mateix Grup Sènior, i Ivan González, economista i màster en Economia Social, han analitzat aquest dilluns, des del programa El Mirador de l'actualitat, la situació creada per la sentència del Suprem sobre l'impost d'actes jurídics documentats en les hipoteques, amb la confusió per la revisió anunciada per al 5 de novembre. Masriera ha lamentat que el que va passar "dijous amb la sentència i els dies posteriors fa que molta gent dubti de la independència judicial". En aquesta línia, ha afegit amb contundència que "l'Estat espanyol té aluminosi, com afirmava una persona del Cercle d'Economia, i ha arribat a un extrem, en les seves estructures, que fa por perquè afecta el poder judicial, la banca i l'àmbit polític". En un altre moment, el també exbanquer ha explicat que "les associacions de consumidors van presentar dos recursos i, al final, el Tribunal Suprem ha dit que els actes jurídics documentats els pagui el banc, però també es podran presentar per a les despeses de notaria o altres". En altres paraules, ha conclòs que "això pot obrir la porta a altres despeses que poden repercutir en els bancs, i evidentment desequilibrarà la banca".
Ivan González ha assegurat que "ha d'haver-hi una regulació unificada i concreta que no es modifiqui constantment, sigui millor o pitjor, però que la segueixi tothom". Lluís Sols  ha aclarit que "la sentència és ferma, però no crea jurisprudència, perquè n'hi ha d'haver dues en el mateix sentit". Ha comentat igualment que "aquesta revisió voldrà tallar l'allau de reclamacions dels jutjats". El col·laborador de Cristianisme i Justícia ha situat la gran qüestió, "amb conseqüències que poden ser de 15.000 milions d'euros, és el caràcter retroactiu de la decisió". Finalment Vila Abelló ha dit que "és un problema legal, no pas comercial, perquè es refereix a una venda  i un pacte de caràcter privat". Ha recordat que "allò que es discuteix és qui és el subjecte passiu" i que, "si canvia la regulació, no és retroactiu, mentre que, si es considera que abans no era just, sí que es podrà reclamar, però mai al banc, sinó en tot cas a la hisenda pública".
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 22 d'octubre.

Més actualitat

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sense categoria

Josep-Lluís Serrano Pentinat, nomenat bisbe coadjutor d’Urgell

Bisbe coadjutor d'Urgell

El Papa ha nomenat aquest sacerdot de la diòcesi de Tortosa, conseller de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, com a futur successor de Joan-Enric Vives

12 juliol 2024

Ignasi Miranda

SOCIETAT

Els socorristes avisen de l’exposició solar: "Se’ns en va la pell"

En una entrevista a Ràdio Estel, Nacho Ibáñez, portaveu de Sos Socorristes, critica que les cadires de vigilància "són precàries".

12 juliol 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Rutes originals per Barcelona

Rutes originals per Barcelona

Totes les propostes amaguen històries curioses i llegendes antigues de la capital catalana

11 juliol 2024