En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

Josep Maria Martí Bonet reclama que es reconegui socialment l'autenticitat de Santa Eulàlia com un patrimoni de Barcelona

Ens trobem en la setmana de Santa Eulàlia, la festa de la patrona principal de Barcelona i que arriba, com cada any, el 12 de…

9 febrer 2015

Redacció

Comparteix
Ens trobem en la setmana de Santa Eulàlia, la festa de la patrona principal de Barcelona i que arriba, com cada any, el 12 de febrer. D'aquesta noia màrtir en els temps de la persecució de Dioclecià l'any 303, ha parlat aquest dilluns, en l'espai Sacràlia a casa nostra dins la Fórmula Estel de Ràdio Estel, el delegat de Patrimoni de l'Arquebisbat de Barcelona, Josep Maria Martí Bonet. "Sabem que, segons la tradició, Eulàlia era de Sarrià i que, quan va complir els 13 anys (majoria d'edat entre els romans), va ser jutjada", ha explicat. Tot i admetre la gran presència de llegendes, que són "la poesia de la història", Martí Bonet ha recordat que "allò que és indiscutible és l'existència i el martiri de Santa Eulàlia".
El també canonge de la Catedral de Barcelona ha dit que "Eulàlia va patir 13 martiris, que són cops que va rebre de diferents maneres, uns més importants i altres més lleus, uns més comprovats històricament i altres no tant". Després de recordar que la santa "ha estat i és sempre molt estimada a Barcelona", Martí Bonet ha admès també les confusions que de vegades es donen amb Eulàlia de Mèrida, també màrtir. 
D'altra banda, Martí Bonet ha elogiat El martiri de Santa Eulàlia, una posada en escena del drama de la patrona de Barcelona de la mà de l'Esbart Condal, aquest cap de setmana passat a la mateixa catedral. "Ha estat una escenificació esplèndida, amb més de 70 persones ballant i entre música. Molta gent fins i tot s'ha emocionat, amb la presència del bisbe auxiliar Sebastià Taltavull i de bona part del Capítol Catedral", ha destacat el delegat de Patrimoni. Josep Martí Bonet ha expressat, a més, el seu desig que aquesta representació "es faci cada any", després d'haver rebut ja el Premi Ciutat de Barcelona. Finalment, ha fet una crida a visitar aquest dijous, com és tradicional cada 12 de febrer, el sepulcre de Santa Eulàlia a la seu barcelonina, a sota del presbiteri de l'altar principal.
Es pot escoltar aquí (des del minut 24'00") tota l'entrevista a Josep Maria Martí Bonet. 

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció