En directe

Fórmula Estel

Sense categoria

"Al meu fill li van robar la fe"

Juan Cuatrecases, pare d'una víctima d'abús sexual en una escola de l'Opus Dei, valora l'informe del Defensor del Poble lliurat al Congrés dels Diputats

27 octubre 2023

Redacció

Comparteix

"Al meu fill li van robar la fe". Aquesta és una de les declaracions de Juan Cuatrecases, pare d'una víctima d'abús sexual en una escola de l'Opus Dei i president de la fundació ANIR.

En una entrevista a La Caravana, Cuatrecases ha recordat el cas del seu fill, com es troba ara, i ha valorat l'informe que ha presentat avui el Defensor del Poble al Congrés dels Diputats sobre la pederàstia a l'Església espanyola.

Una imatge d''Amén. Francisco responde', el documental de Disney+ en què va participar Juan, el fill de Juan Cuatrecases',
Una imatge d''Amén. Francisco responde', el documental de Disney+ en què va participar Juan, el fill de Juan Cuatrecases'.

L'informe del Defensor del Poble sobre els abusos sexuals a l'Església

Ja s'han conegut les xifres d'aquest informe, que revela que 4,5 milions d'adults espanyols han sigut víctimes d'abús sexual i d'aquestes, un 9,6% (440.000) ho han sigut en el si de l'Església. Amb relació això, Cuatrecases ha destacat que "440.000 persones és una dada molt rellevant", però ha criticat una part dels estaments eclesiàstics. "Part de la jerarquia eclesiàstica ha minimitzat els fets".

De fet, Cuatrecases també ha destacat que hi ha diverses lleis que protegeixen als infants, però no és suficient. "Les lleis són importants, però s'han de complir, pressupostar-les i ha d'haver-hi un seguiment de la labor que es fa donant suport i reconeixement a les víctimes". "L'informe del Defensor del Poble és el principi d'alguna cosa no la fi de res", ha conclòs.  

La importància de la formació

En otra entrevista de La Caravana de Ràdio Estel, David Abadías ha destacat la formació que està impartint l'Arquebisbat de Barcelona de protecció dels menors a tots els seus sacerdots. Juan Cuatrecases valora aquesta iniciativa positivament. "La formació és imprescindible".

El fill de Juan Cuatrecases va participar en el documental 'Amén, Francisco responde', en què diversos joves parlaven obertament amb el Papa de les coses que els preocupen. Ell va explicar al Sant Pare el seu cas, cosa que, segons Cuatrecases, l'ha ajudat.

Entrevista a Juan Quatrecases, pare d'una víctima d'abús sexual

0:00 / 0:00

Més actualitat

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sense categoria

Josep-Lluís Serrano Pentinat, nomenat bisbe coadjutor d’Urgell

Bisbe coadjutor d'Urgell

El Papa ha nomenat aquest sacerdot de la diòcesi de Tortosa, conseller de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, com a futur successor de Joan-Enric Vives

12 juliol 2024

Ignasi Miranda

SOCIETAT

Els socorristes avisen de l’exposició solar: "Se’ns en va la pell"

En una entrevista a Ràdio Estel, Nacho Ibáñez, portaveu de Sos Socorristes, critica que les cadires de vigilància "són precàries".

12 juliol 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Rutes originals per Barcelona

Rutes originals per Barcelona

Totes les propostes amaguen històries curioses i llegendes antigues de la capital catalana

11 juliol 2024