En directe

Fórmula Estel

POLÍTICA

"Junts i Esquerra s’estan espolsant responsabilitats" amb la situació de Laura Borràs

Ferran Pedret, secretari primer de la Mesa del Parlament, diu que la presidenta de Junts no es pot atrinxerar en la presidència de la Cambra catalana

14 abril 2023

Comparteix

Ferran Pedret diu que "Junts i ERC s'estan espolsant responsabilitats" amb la situació de Laura Borràs al Parlament. En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', el primer secretari de la Mesa del Parlament i diputat del PSC, ha afegit que republicans i juntaires "semblen haver decidit esperar que altres instàncies es pronunciïn definitivament per no haver d'actuar davant d'un escenari immediatament electoral".

Ferran Pedret (PSC), primer secretari de la Mesa del Parlament, als estudis de Ràdio Estel

Ferran Pedret (PSC), als estudis de Ràdio Estel

Borràs està condemnada i inhabilitada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per prevaricació i falsedat documental i ahir, la Junta Electoral Central va donar 10 dies a Alba Vergés -que actualment és presidenta en funcions del Parlament- perquè es pronunciï sobre la retirada de l'escó a la líder de Junts.

"La decisió de la presidència del Parlament hauria de quedar en mans del mateix Parlament"

El diputat del PSC ha insistit que "la decisió de la presidència del Parlament hauria de quedar en mans del mateix Parlament". Sobre això, Ferran Pedret ha apuntat que "no podem estar a expenses de què decideixi fer una persona que, molt legítimament, s'està defensant jurídicament, però que des del punt de vista polític i institucional s'està atrinxerant d'una manera menys lícita en una institució tan rellevant com és la presidència del Parlament de Catalunya", i ha afegit que "tampoc ho podem deixar a expenses de la decisió de la Junta Electoral Central que, sigui quina sigui la seva decisió, s'haurà de respectar i complir com ja s'ha fet prèviament". Pedret ha conclòs que "cap dels presidents anteriors hauria actuat d'aquesta manera, posant en risc el prestigi de la institució".

"Cap dels presidents anterior hauria actuat d'aquesta manera, posant en risc el prestigi de la institució"


Sobre la possibilitat que els socialistes ocupin la presidència del Parlament, Pedret ha reiterat que al PSC els "és indiferent qui sigui elegit per la presidència, és rellevant, però això no és el que ens motiva. El que volem és no permetre una situació on la institució s'està menystenint".

Pel que fa a la polèmica de les pensions vitalícies als expresidents del Parlament i les pensions de jubilació als treballadors, Ferran Pedret ha dit que "és partidari d'eliminar-les en tots els casos" i creu que "es van pensar ad hoc i avui en dia té encara menys sentit mantenir-les".

Entrevista a Ferran Pedret (PSC), primer secretari de la Mesa del Parlament

0:00 / 0:00

Més actualitat

POLÍTICA

El govern espanyol té mig any per resoldre la petició d'indult per a Laura Borràs demanada pel TSJC

Laura Borràs, a l'inici del judici al TSJC.

L'advocat penalista Francesc Jufresa explica que "fins que el Tribunal Suprem no resolgui el recurs que presentarà Borràs, no començarà el tràmit administratiu de l'indult"

31 març 2023

Redacció