En directe

Tot anirà bé

SOLIDARITAT

Justícia i Pau Europa reclama el reconeixement de l’aigua com a dret humà

El 28 de setembre passat, es va celebrar a Barcelona elSeminari Internacional anual de la Conferència Europea de comissions deJustícia i Pau (Justícia i Pau…

16 octubre 2018

Redacció

Comparteix

El 28 de setembre passat, es va celebrar a Barcelona elSeminari Internacional anual de la Conferència Europea de comissions deJustícia i Pau (Justícia i Pau Europa), que va reunir més de seixanta delegats representantsd’arreu del món per tractar la problemàtica de l’escassetat d’aigua potable enalgunes zones del planeta.

Ja en la cerimònia d’obertura, el Dr. Jaume Saura,professor de dret internacional a la UB, va qualificar el dret a l’aigua com undret humà emergent, a la vegada que va recordar els sis elements essencials queha de tenir: disponibilitat, seguretat, acceptació, accessibilitat,assequibilitat, i no-discriminació. Com va recordar posteriorment el Dr. PedroArrojo, membre del Parlament espanyol i ambientalista, la falta d’aquestselements és la que fa que a l’actualitat 10.000 persones morin cada dia a causade la manca d’accés segur a l’aigua potable.

Per revertir la situació, els diversos ponents que vanparticipar en la jornada van fer una crida a canviar el paradigma en relacióamb l’aigua, perquè passi de la dominació a la sostenibilitat, i de la gestióde l’aigua com a recurs a la seva administració com a part de l’ecosistema. Aquestcanvi, com va explicar el Dr. Pedro Arrojo, “passaper no privatitzar l’aigua, sinó tot al contrari, per tractar-la com un bé comúque s’ha de gestionar de forma sostenible”.

Després de les conferències, que van comptar també amb laparticipació de l’actual president de la Comissió Europea contra el racisme ila intolerància, el professor Jean-Paul Lhners, els ponents es van reunir enpetits grups de treball per debatre les experiències nacionals sobre el dret al’aigua, els deures que se’n deriven i altres dimensions sociològiques de l’aigua.

Més actualitat

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció