En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA

L'Església aprova el seu Pla de Reparació Integral a les Víctimes d'Abusos 

El president de la Conferència Episcopal demana al govern espanyol i a les administracions públiques "respecte per als procediments de l'Església, que vol ajudar les víctimes de manera unilateral"

9 juliol 2024

Redacció

Comparteix
Pla de Reparació Integral a les Víctimes d'Abusos de l'Església

La Conferència Episcopal Espanyola ha aprovat avui, juntament amb els ordes religiosos aplegats a la CONFER, el pla per atendre a les víctimes d'abusos sexuals al si de l'Església, conegut com a PRIVA (Pla de Reparació Integral a les Víctimes d'Abusos). I ho fan com una "obligació moral", encara que no serà jurídicament obligatori, tal com ha explicat el president de la CEE, Luís Argüello.

Aquest pla es tira endavant per poder atendre especialment a totes les persones afectades que han vist prescrits els seus casos per la justícia civil. Una comissió assessora els estudiarà i delimitarà la resposta econòmica i assistencial pertinent. Tant Argüello com el president de la CONFER, Jesús Díaz Sariego, han volgut deixar clar que si una diòcesi o orde no pot o no vol assumir qualsevol pagament, ho farà l'Església en "comunió de béns" i que "sempre hi haurà una resposta adequada" ha assegurat Díaz Sariego. També, que s'escoltarà a les associacions de víctimes en aquest òrgan assessor.

"Sempre hi haurà una resposta adequada"

El president de la CEE ha defensat la unilateralitat de l'aprovació del PRIVA davant la intenció expressada pel govern central de tutelar-lo. "No responem a cap retret del govern amb aquest pla, sinó que ho fem des del marc jurídic que té l'Església davant l'Estat". El president de l'Episcopat ha recordat al govern que l'Estat té responsabilitat davant de tots els casos d'abusos (la majoria en el si de la família), a l'hora d'establir marcs d'actuació.

Finalment, Luis Argüello ha aclarit que aquest Pla de Reparació Integral a les Víctimes d'Abusos és també pels casos de laics que treballin o hagin treballat per a l'Església. Tant el president dels bisbes com el dels religiosos han recordat, a més, que la majoria de les víctimes no estan a cap associació i que han de ser escoltades sovint en el silenci o en la seva visió personal de les ferides.

Més actualitat

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sense categoria

Josep-Lluís Serrano Pentinat, nomenat bisbe coadjutor d’Urgell

Bisbe coadjutor d'Urgell

El Papa ha nomenat aquest sacerdot de la diòcesi de Tortosa, conseller de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, com a futur successor de Joan-Enric Vives

12 juliol 2024

Ignasi Miranda

SOCIETAT

Els socorristes avisen de l’exposició solar: "Se’ns en va la pell"

En una entrevista a Ràdio Estel, Nacho Ibáñez, portaveu de Sos Socorristes, critica que les cadires de vigilància "són precàries".

12 juliol 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Rutes originals per Barcelona

Rutes originals per Barcelona

Totes les propostes amaguen històries curioses i llegendes antigues de la capital catalana

11 juliol 2024