En directe

Estel Migdia

RÀDIO ESTEL

"La beneficència del Gran Recapte no hauria d'existir, però cal"

Roser Brutau, presidenta de la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona, i Victòria Molins, religiosa teresiana compromesa en l'àmbit de l'exclusió social, han comentat aquest dimarts,…

20 novembre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix

Roser Brutau, presidenta de la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona, i Victòria Molins, religiosa teresiana compromesa en l'àmbit de l'exclusió social, han comentat aquest dimarts, des del programa 'El Mirador de l'actualitat', la preparació del Gran Recapte d’Aliments 2018 a Catalunya, programat per als dies 30 de novembre i 1 de desembre, i també el concert 'Cantem amb els sense sostre', que es farà a l'església de Santa Anna de Barcelona el mateix 1 de desembre a les 12.00 h. Brutau ha destacat que "el Gran Recapte reequilibra i arrodoneix tot el que és la piràmide alimentària, perquè sempre manquen, en un moment de l'any, d'alguns productes, sobretot llet, oli, conserves de peix i de verdura i llegums cuits". Com a novetats, ha presentat "el Gran Recapte online, que permet fer una donació al centre comercial que es desitgi, mitjançant per la compra per internet, i també la sostenibilitat gràcies a la fabricació de bosses de roba retornables que permetran estalviar més d'un milió de bosses de plàstic".

Per la seva banda, Viqui Molins ha assegurat que el Gran Recapte "és necessari com a beneficència, que no hauria d'existir però cal, i és un mal menor". En aquesta línia, ha afegit que "aquestes grans campanyes desperten molta solidaritat, tot i que en el dia a dia costa una mica més". En un altre moment, la presidenta del Banc dels Aliments ha destacat que, en el web del Gran Recapte, es pot oferir el voluntariat, com també trucant al telèfon 93 346 44 04. Victòria Molins ha explicat que el concert 'Cantem amb els sense sostre' "està pensat per als nostres amics, a l'hora de passejar i amb la idea que els qui passen per l'Hospital de Campanya es trobin com a casa". A més, ha comentat que la trobada "s'emmarca en una Jornada de Portes Obertes".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 20 de novembre.

El Gran Recapte és una iniciativa de recollida d'aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades del nostre entorn rebin ajuda alimentària; també serveix per donar a conèixer la situació per la qual passa aquest grup. Es calcula que actualment, un 20% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya. El Gran Recapte d'Aliments el 2017 va recollir 4.656.000 kg en més de 2.500 punts de recollida i va comptar amb l'ajuda de més de 30.000 voluntaris. Ara, segons ha confirmat Roser Brutau, "en falten uns 7.000 per arribar a la xifra mínima desitjable de 28.000, la que permet cobrir tots els punts". Els Bancs d’Aliments catalans esperen comptar per a l'edició del 2018 novament amb la necessària col•laboració dels voluntaris i donants per tornar a donar suport als més necessitats dels nostre entorn.

Més actualitat

Jaume Alonso-Cuevillas diu que Esquerra no és un soci fiable després de l'acord amb el PSC

L'advocat i diputat de JuntsxCat, Jaume Alonso-Cuevillas

L'advocat i diputat de Junts afirma que sortir del govern era l'única opció coherent de Junts

1 febrer 2023

Redacció

"La capacitat de l'aeroport del Prat no es pot augmentar si no s'amplia la pista del costat mar"

Àrea de sortides a la terminal 1 de l'aeroport de Barcelona El Prat

Ho ha explicat Lluís Sala, vicepresident del Col·legi d’Enginyers Aeronàutics de Catalunya, en relació al pacte entre la Generalitat i el PSC pels pressupostos

1 febrer 2023

Marc Molins: "La llei del només sí és sí té moltes deficiències i s'ha de millorar"

Cartells en una manifestació feminista.

L'advocat penalista i doctor en dret Marc Molins constata que la nova norma ha tingut un efecte no desitjat, perquè el text no és correcte i ara s'ha de modificar i "no criticar a qui l'aplica"

31 gener 2023

Redacció