En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

La Bíblia, al centre de la vida de l'Església

Les diòcesis catalanes celebren del 21 al 27 de novembre la Setmana de la Bíblia i el Diumenge de la Paraula, una oportunitat per posar…

21 novembre 2016

Comparteix

Les diòcesis catalanes celebren del 21 al 27 de novembre la Setmana de la Bíblia i el Diumenge de la Paraula, una oportunitat per posar la Bíblia al centre de la vida de l'Església. Al llarg de tota una setmana que desembocarà en el Diumenge de la Paraula (27 de novembre, Primer Diumenge d'Advent) es fan tot un seguit d'activitats encaminades a intensificar la proximitat i manifestar la devoció envers les Sagrades Escriptures. Els bisbes de les diòcesis amb seu a Catalunya han demanat que es dugui a terme una entronització solemne del nou Leccionari (cicle A) durant la celebració, d'acord amb els subsidis preparats pel Centre de Pastoral Litúrgica.

Tal com ha destacat Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona i president de la Conferència Episcopal Tarraconense, "dedicar un diumenge a l'any a prendre consciència de la importància de la Paraula de Déu en la vida de l'Església, i que hi hagi una setmana en la qual es facin activitats entorn a la Paraula de Déu a les catedrals, a les parròquies, als santuaris, a les comunitats religioses, a les escoles cristianes, etc., pot ser un bon estímul perquè no ens cansem d'anar a aquella font que mai no s'esgota i que fa brollar en els nostres cors una vida renovada".

Patrocinada per la Conferència Episcopal Tarraconense, la Setmana de la Bíblia se celebra amb el lema "La teva Paraula és llum dels meus passos" i és promoguda per l'Abadia de Montserrat, l'Associació Bíblica de Catalunya, el Centre de Pastoral Litúrgica, l'Editorial Claret i Ràdio Estel i Catalunya Cristiana.

El dijous 24 de novembre, a les 19.30 i en el marc de la Setmana de la Bíblia, Armand Puig, rector de l'Ateneu Sant Pacià, fa una meditació bíblica sobre la façana del Naixement a la basílica de la Sagrada Família, acompanyat per l'organista Juan de la Rubia. Ràdio Estel i Catalunya Cristiana posen 100 invitacions a la vostra disposició. Passeu a recollir-les a la seu dels nostres mitjans: carrer de Comtes de Bell-lloc, 67-69, de Barcelona. 

Podeu seguir totes les activitats entrant a la pàgina web de la Setmana de la Bíblia

Més actualitat

El nou model de residències encarirà a Catalunya el preu de les places uns 250 euros mensuals

L'escena d'una residència de gent gran a Catalunya

Segons Cinta Pascual, presidenta de les patronals de residències ACRA i CEAPs, "no hi ha prou espais per garantir que les unitats de convivència siguin de 15 persones"

1 juliol 2022

Redacció

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció