En directe

Camins

ESGLÉSIA CATALUNYA

La Bíblia, al centre de la vida de l'Església

Les diòcesis catalanes celebren del 21 al 27 de novembre la Setmana de la Bíblia i el Diumenge de la Paraula, una oportunitat per posar…

21 novembre 2016

Comparteix

Les diòcesis catalanes celebren del 21 al 27 de novembre la Setmana de la Bíblia i el Diumenge de la Paraula, una oportunitat per posar la Bíblia al centre de la vida de l'Església. Al llarg de tota una setmana que desembocarà en el Diumenge de la Paraula (27 de novembre, Primer Diumenge d'Advent) es fan tot un seguit d'activitats encaminades a intensificar la proximitat i manifestar la devoció envers les Sagrades Escriptures. Els bisbes de les diòcesis amb seu a Catalunya han demanat que es dugui a terme una entronització solemne del nou Leccionari (cicle A) durant la celebració, d'acord amb els subsidis preparats pel Centre de Pastoral Litúrgica.

Tal com ha destacat Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona i president de la Conferència Episcopal Tarraconense, "dedicar un diumenge a l'any a prendre consciència de la importància de la Paraula de Déu en la vida de l'Església, i que hi hagi una setmana en la qual es facin activitats entorn a la Paraula de Déu a les catedrals, a les parròquies, als santuaris, a les comunitats religioses, a les escoles cristianes, etc., pot ser un bon estímul perquè no ens cansem d'anar a aquella font que mai no s'esgota i que fa brollar en els nostres cors una vida renovada".

Patrocinada per la Conferència Episcopal Tarraconense, la Setmana de la Bíblia se celebra amb el lema "La teva Paraula és llum dels meus passos" i és promoguda per l'Abadia de Montserrat, l'Associació Bíblica de Catalunya, el Centre de Pastoral Litúrgica, l'Editorial Claret i Ràdio Estel i Catalunya Cristiana.

El dijous 24 de novembre, a les 19.30 i en el marc de la Setmana de la Bíblia, Armand Puig, rector de l'Ateneu Sant Pacià, fa una meditació bíblica sobre la façana del Naixement a la basílica de la Sagrada Família, acompanyat per l'organista Juan de la Rubia. Ràdio Estel i Catalunya Cristiana posen 100 invitacions a la vostra disposició. Passeu a recollir-les a la seu dels nostres mitjans: carrer de Comtes de Bell-lloc, 67-69, de Barcelona. 

Podeu seguir totes les activitats entrant a la pàgina web de la Setmana de la Bíblia

Més actualitat

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció

Marta Vilalta: "La majoria del 52% hi continua sent i Esquerra no abandona el projecte de república catalana"

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en una roda de premsa.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, ha deixat clar que l'acord amb el grup parlamentari socialista "és una qüestió puntual"

3 febrer 2023

Redacció