En directe

Fabricació Pròpia

RÀDIO ESTEL

“La bretxa salarial és una discriminació terrible”

Un dels grans reptes de la societat actual és pal·liar les desigualtats entre dones i homes i, dins d’aquest, sorgeix sempre la bretxa salarial com…

6 novembre 2019

Redacció

Comparteix
Un dels grans reptes de la societat actual és pal·liar les desigualtats entre dones i homes i, dins d’aquest, sorgeix sempre la bretxa salarial com a prioritat fonamental. Per aquest motiu, des del Departament d’Afers Socials i Família i a través del Consell de Relacions Laborals, s’ha impulsat un pla anomenat “Guia per a l’aplicació de la igualtat retributiva entre homes i dones”, que té com a finalitat començar a conscienciar a les empreses i aconsellar en matèries d’igualtat per tal de reduir i eliminar la bretxa salarial de gènere.
 
En declaracions a Ràdio Estel, Mireia Mata, directora general del Departament de Treball i Família de la Generalitat de Catalunya, ha explicat que “a les dones encara se les considera en el mercat laboral retribuït com  unes intruses o forasteres i això és una realitat molt punyent. Les dones, treballant en el mateix lloc de feina, amb una mateixa posició, amb unes mateixes tasques i amb unes mateixes hores cobrem una quarta part del que cobren els homes”. De fet, a Catalunya, les dones cobren de mitjana 6.522 euros anuals menys que els homes i això, tal com ha comentat Mata, “genera molta precarietat i pobresa, un drama que troba el seu major exponencial sobretot en la jubilació”.
 
Mireia Mata ha explicat en un altre moment de l’entrevista que “malgrat que Espanya està a la cua en matèria de discriminacions, s’ha de treballar des de les institucions per fer visible aquesta problemàtica”. 
 
Un altre aspecte a destacar i que genera bretxa salarial és la maternitat. Segons Mata en el context actual el fet de ser dona i voler tenir un fill és un problema, ja que genera condicions desiguals: “La bretxa salarial és una discriminació terrible”.  Per aquest motiu, la directora d’Igualtat del Departament de Treball i Família de la Generalitat ha assegurat que “s’hauria de treballar perquè la maternitat no penalitzi  les dones treballadores, no només en aspectes de retribució, sinó també de promoció”, i eviti així els greus perjudicis que els genera tant en lacarrera professional com en la vida laboral.
Pots tornar a escoltar el programa AQUÍ

Més actualitat

CULTURA

TEATRE

Sergi López: "El teatre apolític és el més fatxa que hi ha"

L'actor Sergi López als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'actor Sergi López fa al programa 'La Caravana' un al·legat a favor de la cultura i de la societat que es mulla. "El que fem no pot ser inofensiu"

19 juny 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

política

L'economista Josep Reyner: "La proposta de finançament singular per Catalunya és viable"

imatge de recurs

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de la comissió d'economia catalana del Col·legi d’Economistes creu que el model actual de finançament "fa aigües" 

18 juny 2024

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció