En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

“La bretxa salarial és una discriminació terrible”

Un dels grans reptes de la societat actual és pal·liar les desigualtats entre dones i homes i, dins d’aquest, sorgeix sempre la bretxa salarial com…

6 novembre 2019

Redacció

Comparteix
Un dels grans reptes de la societat actual és pal·liar les desigualtats entre dones i homes i, dins d’aquest, sorgeix sempre la bretxa salarial com a prioritat fonamental. Per aquest motiu, des del Departament d’Afers Socials i Família i a través del Consell de Relacions Laborals, s’ha impulsat un pla anomenat “Guia per a l’aplicació de la igualtat retributiva entre homes i dones”, que té com a finalitat començar a conscienciar a les empreses i aconsellar en matèries d’igualtat per tal de reduir i eliminar la bretxa salarial de gènere.
 
En declaracions a Ràdio Estel, Mireia Mata, directora general del Departament de Treball i Família de la Generalitat de Catalunya, ha explicat que “a les dones encara se les considera en el mercat laboral retribuït com  unes intruses o forasteres i això és una realitat molt punyent. Les dones, treballant en el mateix lloc de feina, amb una mateixa posició, amb unes mateixes tasques i amb unes mateixes hores cobrem una quarta part del que cobren els homes”. De fet, a Catalunya, les dones cobren de mitjana 6.522 euros anuals menys que els homes i això, tal com ha comentat Mata, “genera molta precarietat i pobresa, un drama que troba el seu major exponencial sobretot en la jubilació”.
 
Mireia Mata ha explicat en un altre moment de l’entrevista que “malgrat que Espanya està a la cua en matèria de discriminacions, s’ha de treballar des de les institucions per fer visible aquesta problemàtica”. 
 
Un altre aspecte a destacar i que genera bretxa salarial és la maternitat. Segons Mata en el context actual el fet de ser dona i voler tenir un fill és un problema, ja que genera condicions desiguals: “La bretxa salarial és una discriminació terrible”.  Per aquest motiu, la directora d’Igualtat del Departament de Treball i Família de la Generalitat ha assegurat que “s’hauria de treballar perquè la maternitat no penalitzi  les dones treballadores, no només en aspectes de retribució, sinó també de promoció”, i eviti així els greus perjudicis que els genera tant en lacarrera professional com en la vida laboral.
Pots tornar a escoltar el programa AQUÍ

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció