En directe

Camins

POLÍTICA

"La capacitat de negociar de Theresa May i la UE és nul·la"

Arcadi Oliveres, economista i activista social, Jordi Cerdà, membre del Cercle Carlemany i historiador, i Ivan González, economista i màster en Economia Social han analitzat…

22 gener 2019

@IgnasiMiranda

Comparteix
Arcadi Oliveres, economista i activista social, Jordi Cerdà, membre del Cercle Carlemany i historiador, i Ivan González, economista i màster en Economia Social han analitzat aquest dimarts, des del programa 'El Mirador de l'actualitat', el “pla B” de Theresa May sobre el Brexit, una oportunitat que sembla desesperada però que topa amb la complexitat actual dins el debat polític al Regne Unit. González ha dit que "Theresa May ha escoltat els seus diputats, fins i tot també l'oposició, i n'ha tret alguna conclusió però sobre el seu primer pla". En aquesta línia, ha recordat que "la capacitat de negociació és nul·la tant en la primera ministra britànica com en la Unió Europea".
Per la seva banda, Cerdà ha dit que "la resposta d'Europa sempre serà negativa a qualsevol pla alternatiu a l'acord assolit". Igualment ha alertat que, "si es facilita una sortida del Regne Unit al seu gust, altres països poden estar temptats a sortir també de la Unió". I durant uns minuts en què ha intervingut en el col·loqui, Arcadi Oliveres ha subratllat que, "en aquest 'no' a Europa que és el Brexit, es combinen les posicions antieuropees i també de l'extrema dreta i aïllacionistes, cosa que provoca una mica d'angúnia".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 22 de gener.

Tot aquest complex procés arriba entre les exigències del laborista Jeremy Corbin i una part de l’oposició i els diputats perquè es descarti la sortida desordenada de la Unió Europea. En qualsevol cas, la situació també es troba entre la creixent desconfiança en el si de la Unió Europea. El president de la Comissió, Jean-Claude Juncker, no parla amb la primera ministra britànica, en un gest clar a favor d’algun moviment intern que doni un nou aire al govern de Londres.

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció