En directe

Fórmula Estel

POLÍTICA

"La capacitat de negociar de Theresa May i la UE és nul·la"

Arcadi Oliveres, economista i activista social, Jordi Cerdà, membre del Cercle Carlemany i historiador, i Ivan González, economista i màster en Economia Social han analitzat…

22 gener 2019

@IgnasiMiranda

Comparteix
Arcadi Oliveres, economista i activista social, Jordi Cerdà, membre del Cercle Carlemany i historiador, i Ivan González, economista i màster en Economia Social han analitzat aquest dimarts, des del programa 'El Mirador de l'actualitat', el “pla B” de Theresa May sobre el Brexit, una oportunitat que sembla desesperada però que topa amb la complexitat actual dins el debat polític al Regne Unit. González ha dit que "Theresa May ha escoltat els seus diputats, fins i tot també l'oposició, i n'ha tret alguna conclusió però sobre el seu primer pla". En aquesta línia, ha recordat que "la capacitat de negociació és nul·la tant en la primera ministra britànica com en la Unió Europea".
Per la seva banda, Cerdà ha dit que "la resposta d'Europa sempre serà negativa a qualsevol pla alternatiu a l'acord assolit". Igualment ha alertat que, "si es facilita una sortida del Regne Unit al seu gust, altres països poden estar temptats a sortir també de la Unió". I durant uns minuts en què ha intervingut en el col·loqui, Arcadi Oliveres ha subratllat que, "en aquest 'no' a Europa que és el Brexit, es combinen les posicions antieuropees i també de l'extrema dreta i aïllacionistes, cosa que provoca una mica d'angúnia".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 22 de gener.

Tot aquest complex procés arriba entre les exigències del laborista Jeremy Corbin i una part de l’oposició i els diputats perquè es descarti la sortida desordenada de la Unió Europea. En qualsevol cas, la situació també es troba entre la creixent desconfiança en el si de la Unió Europea. El president de la Comissió, Jean-Claude Juncker, no parla amb la primera ministra britànica, en un gest clar a favor d’algun moviment intern que doni un nou aire al govern de Londres.

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024