En directe

Fórmula Estel

ACCIÓ SOCIAL

La Comunitat de Sant’Egidio recorda “la nit dels vidres trencats”

Coincidintamb els 80 anys de la tràgica Nit dels Vidres Trencats, en què es van cremarmés de 300 sinagogues a Alemanya i Àustria, el dissabte…

12 novembre 2018

Redacció

Comparteix

Coincidintamb els 80 anys de la tràgica Nit dels Vidres Trencats, en què es van cremarmés de 300 sinagogues a Alemanya i Àustria, el dissabte 10 de novembre laComunitat de Sant’Egidio va organitzar una marxa silenciosa per la ciutat deBarcelona, sota el lema “No hi ha futur sense memòria”.

Lamanifestació va comptar amb una gran participació de la comunitat jueva, que vaparticipar en aquest “pelegrinatge de la memòria” que la Comunitat deSant’Egidio celebra cada any perquè no s’oblidi la deportació esdevingudadurant l’ocupació nazi. La marxa va començar a la plaça del Pedró i va arribarfins a la plaça de Sant Just, on es van realitzar diversos parlaments.

L’expresidentde la comunitat israelita de Barcelona, Uriel Benguigui, va destacar que“l’oblit d’aquella nit va ser el que va provocar la Xoà”, i per això vaexplicar la importància de fer una “marxa sense complexos, perquè la memòriapersisteixi i el que va passar no es torni a produir”. D’altra banda, ArmandPuig, rector de la parròquia dels màrtirs Sant Just i Pastor, va aprofitar perrecordar que “fa 80 anys van arrencar la humanitat de molta gent i vananestesiar-la”. Seguint en aquesta mateixa línia, Jaume Castro, responsable deSant’Egidio a Barcelona, va remarcar la necessitat de fer cada any una manifestaciócom aquesta, per “contagiar a la ciutat d’una cultura de la convivència perquèno deixem mai a ningú de banda”.

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció