En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

La comunitat jueva es prepara per tornar a les sinagogues

Es calcula que, ara per ara, hi ha uns 11.000 catalans de religió jueva, per bé que la comunitat més activa es reduiria a uns…

12 maig 2020

Redacció

Comparteix
Es calcula que, ara per ara, hi ha uns 11.000 catalans de religió jueva, per bé que la comunitat més activa es reduiria a uns 5.000 practicants. Daniel Ashkenazí, rabí principal de Barcelona, ha explicat aquest dimarts, en el programa ‘A primera hora’, que la comunitat jueva “està vivint aquest confinament amb incertesa i recel, però amb ganes de sortir-ne del tot”. 
El sàbat és la celebració jueva setmanal, que comença divendres quan es pon el sol i s'acaba el mateix dissabte al vespre. Segons Daniel Ashkenazí, l’observança d’aquesta jornada “s’ha fet a casa, ja que ésun dia de guarda i no es pot fer ús dels aparells teconologics”. Ha afegit que no “han tingut problemes en posar en pràctica els rituals jueus”. D’altra banda, el rabí principal de Barcelona ha assegurat a Ràdio Estel que “s’ha treballat molt bé amb les funeràries”. 
En un altre moment, Daniel Ashkenazi ha afirmat que “el president Quim Torra s’ha posat em contacte” amb ells “per poder realitzar una celebració interreligiosa conjunta” en memòria de les víctimes del Covid-19. A més, ha dit que la comunitat jueva treballa aquests dies per tornar a la normalitat. “Estem preparant els centres de culte perquè, a poc a poc, puguem tornar a les sinagogues, quan les autoritats ho permetin”, ha conclòs. 

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció