En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

“La crisi del Covid-19 ha despertat solidaritat amb els de més lluny”

Coincidint amb aquesta crisi del coronavirus, Mans Unides ha obert un compte d'emergència per respondre a les peticions d'ajuda que està rebent des de la…

5 maig 2020

Comparteix
Coincidint amb aquesta crisi del coronavirus, Mans Unides ha obert un compte d'emergència per respondre a les peticions d'ajuda que està rebent des de la majoria dels gairebé 60 països en els quals treballa. L'ONG de l'Església ha destinat ja més de 700.000 euros dels seus fons a projectes per reduir les conseqüències que la pandèmia de coronavirus està tenint entre els més desfavorits. Mireia Angerri, delegada de Mans Unides a Barcelona, ha assegurat aquest dimarts, des del programa ‘A primera hora’ de Ràdio Estel, que “aquesta pandèmia està deixant una situació molt crítica arreu del món”. A més, ha explicat que “les mesures de confinament en diferents països està fent ressorgir la violència als carrers”. 
Pel que fa al Tercer Món, la delegada de Mans Unides ha dit que “el primer pensament que l’entitat va tenir és com s’ho faran els països mes pobres si no poden prendre una mesura tan essencial com es utilitzar l’aigua i el sabó”. Igualment Angerri ha comentat que, “a aquesta arma tant potent contra el virus, hi ha països que no poden donar resposta”. Però l’aigua no és, ni de bon tros, l’únic problema dels països subdesenvolupats. “El càlcul que s’ha fet es que hi ha 800 milions de persones que passen fam al món i, amb la quantitat de producció d’aliments, això s’acabaria aviat”, ha explicat Mireia Angerri. 
La presidenta delegada de Mans Unides a Barcelona ha conclòs que aquesta crisi sanitària fa que “cada estat estigui vetllant pel seus ciutadans mentre fan poc pels països mes pobres”. En aquest context, ha recordat que “nosaltres, com a individus, podem mirar la resta del món i ajudar”. Malgrat tot, Angerri ha reiterat que té esperança pel fet que “la crisi del Covid-19, que ens ha fet vulnerables, ha despertat alhora la solidaritat entre nosaltres i amb els qui estan més lluny”.
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció