En directe

Fabricació Pròpia

RÀDIO ESTEL

“La crisi del Covid-19 ha despertat solidaritat amb els de més lluny”

Coincidint amb aquesta crisi del coronavirus, Mans Unides ha obert un compte d'emergència per respondre a les peticions d'ajuda que està rebent des de la…

5 maig 2020

Comparteix
Coincidint amb aquesta crisi del coronavirus, Mans Unides ha obert un compte d'emergència per respondre a les peticions d'ajuda que està rebent des de la majoria dels gairebé 60 països en els quals treballa. L'ONG de l'Església ha destinat ja més de 700.000 euros dels seus fons a projectes per reduir les conseqüències que la pandèmia de coronavirus està tenint entre els més desfavorits. Mireia Angerri, delegada de Mans Unides a Barcelona, ha assegurat aquest dimarts, des del programa ‘A primera hora’ de Ràdio Estel, que “aquesta pandèmia està deixant una situació molt crítica arreu del món”. A més, ha explicat que “les mesures de confinament en diferents països està fent ressorgir la violència als carrers”. 
Pel que fa al Tercer Món, la delegada de Mans Unides ha dit que “el primer pensament que l’entitat va tenir és com s’ho faran els països mes pobres si no poden prendre una mesura tan essencial com es utilitzar l’aigua i el sabó”. Igualment Angerri ha comentat que, “a aquesta arma tant potent contra el virus, hi ha països que no poden donar resposta”. Però l’aigua no és, ni de bon tros, l’únic problema dels països subdesenvolupats. “El càlcul que s’ha fet es que hi ha 800 milions de persones que passen fam al món i, amb la quantitat de producció d’aliments, això s’acabaria aviat”, ha explicat Mireia Angerri. 
La presidenta delegada de Mans Unides a Barcelona ha conclòs que aquesta crisi sanitària fa que “cada estat estigui vetllant pel seus ciutadans mentre fan poc pels països mes pobres”. En aquest context, ha recordat que “nosaltres, com a individus, podem mirar la resta del món i ajudar”. Malgrat tot, Angerri ha reiterat que té esperança pel fet que “la crisi del Covid-19, que ens ha fet vulnerables, ha despertat alhora la solidaritat entre nosaltres i amb els qui estan més lluny”.
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024