En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

"La decisió del jutge belga evidencia la innecesarietat de presó"

A partir d’ara diverses persones del món social, docent i cultural ens ajudaran a reflexionar sobre el dia a dia… Serà el primer pensament de…

6 novembre 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
A partir d’ara diverses persones del món social, docent i cultural ens ajudaran a reflexionar sobre el dia a dia… Serà el primer pensament de la Fórmula Estel. Aquest dilluns l’encarregat ha estat Jordi López Camps, ex director d’Afers Religiosos de la Generalitat. 
Del 6 al 17 de novembre es celebra la COP-23, la conferència de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic, que pretén començar a detallar com s'ha d'implantar l'Acord de París per frenar el canvi climàtic i l'escalfament global per sota dels 2 ºC. Tomàs Molina, meteòroleg i presentador de TV3, espera que sigui una cimera “per recuperar un estat d’ànim”, després de la sortida dels Estats Units i dels fenòmens metereològics cada cop més virolents. 
La cita, a la qual s'espera que assisteixin diferents dirigents mundials, és la primera que se celebra després de l'anunci del president dels Estats Units, Donald Trump, que el seu país abandonarà el pacte: “S’ha convidat a moltes empreses i moltes multinacionals perquè es comprometin a fer coses concretes: si elles ho fan, és igual que el president dels Estats Units es retiri”, ha dit Tomàs Molina. 
Un cap de setmana que hem estat pendents de la decisió del jutge d’instrucció belga sobre el futur de Carles Puigdemont i part del seu govern. L’advocat, expert en dret penal, Lluis Batlló, ha explicat com afectarà el procés: “La decisió del jutge belga de no adoptar cap mesura cautelar especial, com la presó provisional, en contra de la decisió de la jutge Lamela ha fet respecte els altres ex-consellers, deixa una mica en evidència aquesta innecesarietat de la jutgessa de decretar una presó”. Lluis Batlló ha afirmat que poden presentar-se a les eleccions totes les persones, també Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, tret de les inhabilitades. També s’ha referit a les condicions dels empresonats, i de la revisió de la condemna de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.
També hem comentat tota l’actualitat judicial amb Eulogi Broto, a l’espai Vist per Sentència: “La gent no va a la presó per incomplir la llei, sinó incomplir la llei penal”, ha recordat Broto, que també ha definit el cas com "un judici polític" i ha apuntat que "el delicte de rebel·lió no s’ha produit".
Recupera la 1a hora de la Fórmula Estel d’aquest dilluns 6 de novembre del 2017

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció