En directe

La Caravana

SOCIETAT

"La definició d'agressió sexual, en ser complexa, s'ha d'ampliar"

Mireia del Pozo, gerent del Centre d’Estudis Econòmics i Socials, Xavier Puigdollers, president de l'Associació d'Amics de Sant Ramon de Penyafort, i Olga Ortiz, advocada…

2 maig 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix

Mireia del Pozo, gerent del Centre d’Estudis Econòmics i Socials, Xavier Puigdollers, president de l'Associació d'Amics de Sant Ramon de Penyafort, i Olga Ortiz, advocada i exregidora de l'Ajuntament de Mataró, han coincidit aquest dimecres, des del programa El Mirador de l'actualitat, a l'hora de qualificar de "molt injusta" la sentència contra 'La Manada', que condemna els 5 nois dels Sanfermines 2016 a 9 anys de presó per abús sexual continuat però no pas per violació. Del Pozo ha destacat que, en conèixer el veredicte judicial, va sentir "una tristesa absoluta, perquè no només van perdre les dones, sinó tot el país, tota la societat". En aquesta línia, ha afegit que "hi ha un abans i un després, perquè la interpretació de les lleis pot anar cap a una banda o una altra".

Per la seva banda, Puigdollers ha comentat que "vivim un moment històric en què els jutges han parlat, i el pitjor és que aquest pronunciament en seu judicial ha creat distància, segurament irreparable". Ha destacat com a clau "la paraula violència, que s'interpreta de manera diferent en aquest cas de 'La Manada', davant el qual els jutges no veuen violència, i en el procés independentista català, en què hi ha unes persones en presó preventiva per delictes que requereixen violència sense que aquesta s'hagi produït". L'advocat ha afegit que "hi ha un evident menyspreu a la dignitat de la dona i també una frivolització del sexe".

Olga Ortiz ha dit que "jurídicament és una sentència que descriu uns fets detallats, en 375 fulls, per intentar explicar per què no hi ha una agressió sexual". Ha admès que "la definició d'agressió sexual és complicada, i és per això que s'ha d'ampliar", però ha assegurat que el cas dels "la situació de cinc nois que assetgen una dona i la posen en un carreró és clarament una agressió". La també advocada ha conclòs que "la sentència parla constantment d'uns sorolls que se senten i que poden ser dolor o pena però, en canvi, com que la víctima no mostra un esforç per negar-s'hi davant cinc homes, passen a descartar la violació". Els tres participants en el col·loqui també han mostrat el mateix parer en el moment de demanar canvis en el Codi Penal.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 2 de maig.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció