En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

"La definició d'agressió sexual, en ser complexa, s'ha d'ampliar"

Mireia del Pozo, gerent del Centre d’Estudis Econòmics i Socials, Xavier Puigdollers, president de l'Associació d'Amics de Sant Ramon de Penyafort, i Olga Ortiz, advocada…

2 maig 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix

Mireia del Pozo, gerent del Centre d’Estudis Econòmics i Socials, Xavier Puigdollers, president de l'Associació d'Amics de Sant Ramon de Penyafort, i Olga Ortiz, advocada i exregidora de l'Ajuntament de Mataró, han coincidit aquest dimecres, des del programa El Mirador de l'actualitat, a l'hora de qualificar de "molt injusta" la sentència contra 'La Manada', que condemna els 5 nois dels Sanfermines 2016 a 9 anys de presó per abús sexual continuat però no pas per violació. Del Pozo ha destacat que, en conèixer el veredicte judicial, va sentir "una tristesa absoluta, perquè no només van perdre les dones, sinó tot el país, tota la societat". En aquesta línia, ha afegit que "hi ha un abans i un després, perquè la interpretació de les lleis pot anar cap a una banda o una altra".

Per la seva banda, Puigdollers ha comentat que "vivim un moment històric en què els jutges han parlat, i el pitjor és que aquest pronunciament en seu judicial ha creat distància, segurament irreparable". Ha destacat com a clau "la paraula violència, que s'interpreta de manera diferent en aquest cas de 'La Manada', davant el qual els jutges no veuen violència, i en el procés independentista català, en què hi ha unes persones en presó preventiva per delictes que requereixen violència sense que aquesta s'hagi produït". L'advocat ha afegit que "hi ha un evident menyspreu a la dignitat de la dona i també una frivolització del sexe".

Olga Ortiz ha dit que "jurídicament és una sentència que descriu uns fets detallats, en 375 fulls, per intentar explicar per què no hi ha una agressió sexual". Ha admès que "la definició d'agressió sexual és complicada, i és per això que s'ha d'ampliar", però ha assegurat que el cas dels "la situació de cinc nois que assetgen una dona i la posen en un carreró és clarament una agressió". La també advocada ha conclòs que "la sentència parla constantment d'uns sorolls que se senten i que poden ser dolor o pena però, en canvi, com que la víctima no mostra un esforç per negar-s'hi davant cinc homes, passen a descartar la violació". Els tres participants en el col·loqui també han mostrat el mateix parer en el moment de demanar canvis en el Codi Penal.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 2 de maig.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció