En directe

Fórmula Estel

PROGRAMES

"La dimissió de Burke i García Ovejero s'ha comunicat fatal"

Quim Sabater, president de l’Observatori del Tercer Sector i expert en polítiques socials, i Salvador Aragonés, periodista i professor emèrit de la Universitat Internacional de Catalunya,…

2 gener 2019

@IgnasiMiranda

Comparteix

Quim Sabater, president de l’Observatori del Tercer Sector i expert en polítiques socials, i Salvador Aragonés, periodista i professor emèrit de la Universitat Internacional de Catalunya, han explorat aquest dimecres, en la primera edició del 2019 del programa El Mirador de l'actualitat, com pot ser l’evolució de 7 fets destacats de cara a l'any que acabem d'estrenar. Sobre els últims canvis a la Comunicació del Vaticà, Aragonés ha dit que "la dimissió de Greg Burke i Paloma García Ovejero s'ha comunicat fatal". En aquesta línia, ha afegit que "tot pot haver semblat un contuberni vaticà, però el fet és ben normal, perquè hi havia un càrrec vacant que ara ocupa Andrea Tornielli, i no hi ha res més". D'altra banda, Quim Sabater ha comentat que el Papa "segueix en una línia que ja s'havia marcat d'inici, amb llenguatge senzill amb el qual pot aportar el 2019 molta llum, per exemple amb l'exhortació final del Sínode, ja que un dels grans reptes per a l'Església és arribar als joves". Igualment tots dos han destacat els abusos, amb la reunió dels presidents dels Episcopats del món convocada per al febrer, i els viatges que farà Francesc.


Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 3 de gener.
El col·loqui ha estat una anàlisi sobre 7 temes, als quals Salvador Aragonés ha afegit les difícils relacions internacionals actuals entre els Estats Units, la Xina i el Japó. Els fets són aquests:

1- Els canvis polítics a Catalunya i Espanya. Per on passa la possibilitat d’un acord o solució al conflicte català?

2- La situació judicial del procés: Com pot anar el judici?
3- La crisi dels refugiats i de les migracions: Quina gestió hi haurà?
4- El Papa Francesc té ja diversos viatges programats: Panamà, Marroc, Bulgària i Romania, Madagascar i el Japó, en l’agenda de visites. Previsió també d’una exhortació sobre el Sínode dels Joves i altres gestos contra els abusos o altres problemes.
5- La dignitat de la dona i la lluita contra el masclisme: per on poden evolucionar?
6- Les situacions convulses a Amèrica llatina, amb les crisis de Nicaragua i Veneçuela i la desesperada situació social a Hondures, com també la presidència de Jair Bolsonaro al Brasil, que prenia possessió aquest dimarts.
7- El Brexit i la reorganització i l’evolució de la Unió Europea aquest 2019. Com anirà?

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció