En directe

Fórmula Estel

PROGRAMES

"La dimissió de Burke i García Ovejero s'ha comunicat fatal"

Quim Sabater, president de l’Observatori del Tercer Sector i expert en polítiques socials, i Salvador Aragonés, periodista i professor emèrit de la Universitat Internacional de Catalunya,…

2 gener 2019

@IgnasiMiranda

Comparteix

Quim Sabater, president de l’Observatori del Tercer Sector i expert en polítiques socials, i Salvador Aragonés, periodista i professor emèrit de la Universitat Internacional de Catalunya, han explorat aquest dimecres, en la primera edició del 2019 del programa El Mirador de l'actualitat, com pot ser l’evolució de 7 fets destacats de cara a l'any que acabem d'estrenar. Sobre els últims canvis a la Comunicació del Vaticà, Aragonés ha dit que "la dimissió de Greg Burke i Paloma García Ovejero s'ha comunicat fatal". En aquesta línia, ha afegit que "tot pot haver semblat un contuberni vaticà, però el fet és ben normal, perquè hi havia un càrrec vacant que ara ocupa Andrea Tornielli, i no hi ha res més". D'altra banda, Quim Sabater ha comentat que el Papa "segueix en una línia que ja s'havia marcat d'inici, amb llenguatge senzill amb el qual pot aportar el 2019 molta llum, per exemple amb l'exhortació final del Sínode, ja que un dels grans reptes per a l'Església és arribar als joves". Igualment tots dos han destacat els abusos, amb la reunió dels presidents dels Episcopats del món convocada per al febrer, i els viatges que farà Francesc.


Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 3 de gener.
El col·loqui ha estat una anàlisi sobre 7 temes, als quals Salvador Aragonés ha afegit les difícils relacions internacionals actuals entre els Estats Units, la Xina i el Japó. Els fets són aquests:

1- Els canvis polítics a Catalunya i Espanya. Per on passa la possibilitat d’un acord o solució al conflicte català?

2- La situació judicial del procés: Com pot anar el judici?
3- La crisi dels refugiats i de les migracions: Quina gestió hi haurà?
4- El Papa Francesc té ja diversos viatges programats: Panamà, Marroc, Bulgària i Romania, Madagascar i el Japó, en l’agenda de visites. Previsió també d’una exhortació sobre el Sínode dels Joves i altres gestos contra els abusos o altres problemes.
5- La dignitat de la dona i la lluita contra el masclisme: per on poden evolucionar?
6- Les situacions convulses a Amèrica llatina, amb les crisis de Nicaragua i Veneçuela i la desesperada situació social a Hondures, com també la presidència de Jair Bolsonaro al Brasil, que prenia possessió aquest dimarts.
7- El Brexit i la reorganització i l’evolució de la Unió Europea aquest 2019. Com anirà?

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció