En directe

Fórmula Estel

PROGRAMES

"La dimissió de Burke i García Ovejero s'ha comunicat fatal"

Quim Sabater, president de l’Observatori del Tercer Sector i expert en polítiques socials, i Salvador Aragonés, periodista i professor emèrit de la Universitat Internacional de Catalunya,…

2 gener 2019

@IgnasiMiranda

Comparteix

Quim Sabater, president de l’Observatori del Tercer Sector i expert en polítiques socials, i Salvador Aragonés, periodista i professor emèrit de la Universitat Internacional de Catalunya, han explorat aquest dimecres, en la primera edició del 2019 del programa El Mirador de l'actualitat, com pot ser l’evolució de 7 fets destacats de cara a l'any que acabem d'estrenar. Sobre els últims canvis a la Comunicació del Vaticà, Aragonés ha dit que "la dimissió de Greg Burke i Paloma García Ovejero s'ha comunicat fatal". En aquesta línia, ha afegit que "tot pot haver semblat un contuberni vaticà, però el fet és ben normal, perquè hi havia un càrrec vacant que ara ocupa Andrea Tornielli, i no hi ha res més". D'altra banda, Quim Sabater ha comentat que el Papa "segueix en una línia que ja s'havia marcat d'inici, amb llenguatge senzill amb el qual pot aportar el 2019 molta llum, per exemple amb l'exhortació final del Sínode, ja que un dels grans reptes per a l'Església és arribar als joves". Igualment tots dos han destacat els abusos, amb la reunió dels presidents dels Episcopats del món convocada per al febrer, i els viatges que farà Francesc.


Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 3 de gener.
El col·loqui ha estat una anàlisi sobre 7 temes, als quals Salvador Aragonés ha afegit les difícils relacions internacionals actuals entre els Estats Units, la Xina i el Japó. Els fets són aquests:

1- Els canvis polítics a Catalunya i Espanya. Per on passa la possibilitat d’un acord o solució al conflicte català?

2- La situació judicial del procés: Com pot anar el judici?
3- La crisi dels refugiats i de les migracions: Quina gestió hi haurà?
4- El Papa Francesc té ja diversos viatges programats: Panamà, Marroc, Bulgària i Romania, Madagascar i el Japó, en l’agenda de visites. Previsió també d’una exhortació sobre el Sínode dels Joves i altres gestos contra els abusos o altres problemes.
5- La dignitat de la dona i la lluita contra el masclisme: per on poden evolucionar?
6- Les situacions convulses a Amèrica llatina, amb les crisis de Nicaragua i Veneçuela i la desesperada situació social a Hondures, com també la presidència de Jair Bolsonaro al Brasil, que prenia possessió aquest dimarts.
7- El Brexit i la reorganització i l’evolució de la Unió Europea aquest 2019. Com anirà?

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció