En directe

Cocodril Club

RÀDIO ESTEL

La diputada Eva García (PP) qualifica de "farsa i comèdia" el 9N

El pitjor del pitjor, espai diari de denúncia i anàlisi de l'actualitat a Fórmula Estel, ha tractat aquest divendres el tema de la setmana, el procés…

14 novembre 2014

Redacció

Comparteix
El pitjor del pitjor, espai diari de denúncia i anàlisi de l'actualitat a Fórmula Estel, ha tractat aquest divendres el tema de la setmana, el procés participatiu del 9N, amb la valoració de la diputada del PP català Eva García. La dirigent popular ha qualificat la jornada de  “festa dels independentistes”, alhora que ha afegit que, “fent un exercici de fe” i donant crèdit als resultats del recompte, van acabar votant 2,3 milions de persones que “tenen tot el nostre respecte”. Dit això, la parlamentària ha aclarit que “5 milions de catalans es van quedar a casa”.
Eva García ha fet seves les paraules de la presidenta del seu grup parlamentari, Alícia Sánchez-Camacho, i ha explicat que la xifra de participació va ser “un fracàs” si es té en compte que “a Catalunya portem més de dos anys parlant únicament d’aquest tema”. També ha comentat el fet que, segons el PP, el 9 de novembre no ha servit per res, que els catalans han hagut de gastar 10 milions d’euros en una activitatm que ha titllat de “farsa i comèdia”, i que a dia d’avui Catalunya continua formant part d’Espanya “com no pot ser d’una altra manera”.
En la mateixa línia, la diputada del PP al Parlament ha parlat de les crítiques d’alguns sectors socials i polítics al fet que el PP parlés de la querella de la Fiscalia contra el govern català, abans que el mateix Ministeri públic hagués fet cap declaració. Eva García ha lamentat el que ha definit com una “manipulació de les paraules de la presidenta del PPC”, que van portar a fer que els mitjans de comunicació catalans difonguessin la tesi que els populars exerceixen pressió sobre aquest òrgan. D’altra banda, ha manifestat que espera que es prenguin mesures contra els membres del govern català, “que van desobeir les sentències del Tribunal Constitucional”, perquè això “ha de tenir unes conseqüències judicials”.

Es pot escoltar aquí tota l'entrevista a Eva García (des del minut 31'00").

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció