En directe

El Matí a Ràdio Estel

ESCOLES

"La distribució del calendari escolar i vacances té difícil solució"

El secretari general adjunt de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, Miquel Mateo, el vicepresident de l'Associació Catalana de Catedràtics, Josep Otón, i el pedagog…

21 juny 2017

Redacció

Comparteix
El secretari general adjunt de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, Miquel Mateo, el vicepresident de l'Associació Catalana de Catedràtics, Josep Otón, i el pedagog Carles Armengol han coincidit aquest dimecres en la idea que "la distribució del calendari escolar i vacances té difícil solució". Coincidint amb l'últim dia del curs escolar 2016-2017 i l'inici de les vacances, el programa El Mirador de l'actualitat ha analitzat la situació de l’ensenyament a Catalunya, a partir del balanç i les perspectives de futur. Mateo ha recordat que "les lleis actuals avalen la llibertat dels pares i mares per triar model educatiu, però no sempre es garanteix aquesta lliberat"

Armengol ha comentat que "el problema no és tant que hi hagi 80 dies de vacances, que no és tant, sinó que s'aprofitin les eines educatives i els períodes lectius i es millori la conciliació amb la feina dels pares i mares". Otón ha destacat que "el context social i geogràfic de Catalunya fa que no es puguin fer classes amb unes temperatures tan altes com les que registraven els termòmetre, sense anar més lluny, aquest mateix dimecres". El dirigent de l'Escola Cristiana, a més, ha explicat que "les preinscripcions han estat en la línia dels últims anys, amb un empat tècnic entre els centres públics i els concertats pel que fa a la nova matriculació a P3 i un augment del 3 per cent a la pública en la Secundària"
Un altre aspecte en què han coincidit els tres participants en la taula del programa és el fet que "no es pot carregar sobre l'escola tota l'educació", una dimensió que "comença en la família".
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 21 de juny.

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció