En directe

La Caravana

SOCIETAT

"La fragmentació política arriba per moltes realitats de canvi"

Els periodistes Oriol Domingo, Teresa Carreras i Salvador Aragonès han coincidit aquest divendres, des del programa El Mirador de l'actualitat, en la idea que "la…

19 maig 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
Els periodistes Oriol Domingo, Teresa Carreras i Salvador Aragonès han coincidit aquest divendres, des del programa El Mirador de l'actualitat, en la idea que "la fragmentació política en molts països europeus arriba per moltes realitats de canvi". Domingo ha repassat els nombrosos factors que hi influeixen, com ara "la realitat de la immigració, la corrupció en els dirigents dels partits, la capacitat de molts dirigents populistes de fer demagògia i la crisi econòmica dels últims anys".
Carreras ha assegurat que "és positiva la fragmentació, sempre que s'aprofiti", un argument davant el qual el mateix Oriol Domingo ha recordat que "els partits actuals, sobretot en el cas d'Espanya, no estan tenint capacitat per gestionar la situació". Aragonès, per la seva banda, ha mostrat la seva admiració pel nou president francès, Emmanuel Macron, "que pot ser un gran reformador d'Europa i, a més, ha sabut aglutinar molts ciutadans davant un projecte nou de transformació social". I davant les primàries del PSOE, que es fan aquest diumenge per elegir el nou secretari general, tots han coincidit a l'hora d'assegurar que "difícilment el partit serà capaç de recuperar-se de la divisió, guanyi qui guanyi".
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat corresponent a aquest divendres 19 de maig.

Exemples de fragmentació política comentats en el col·loqui d'aquest divendres:

- Al Regne Unit Jeremy Corbin ha donat un gir a l’esquerra al laborisme, cosa que sembla que afavorirà electoralment la conservadora primera ministra Theresa May.

- A França, es trenca el tradicional bipartidisme amb minories residuals de cara a les legislatives, amb la força del nou moviment En Marxa, d’Emmanuel Macron, l’enfonsament del Partit Socialista i el creixement tant de la nova esquerra radical com de la ultradreta de Marine Le Pen.

- A Itàlia, les enquestes donen guanyador al Moviment Cinc Estrelles, similar a Podem a la italiana.

- A Espanya, les primàries socialistes marcaran una evolució del mapa polític. Si el PSOE no perd més força, segurament el bipartidisme amb el PP es recuperarà una mica.

Més actualitat

EDUCACIÓ

"El val escolar impulsat pel Govern no serveix perquè les famílies estalviïn diners"

Una mare fent la compra de material escolar pel nou curs, a la botiga Abacus de Barcelona

Així ho creuen des de les Associacions Federades de Famílies, (aFFaC) que opinen que el curs escolar ha començat "sense avançar en temes importants com l'educació inclusiva".

27 setembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

Els criminòlegs calculen que només es denuncien un 5% dels casos d'agressió sexuals entre menors

Manifestació a Sant Vicenç de Castellet per denunciar la violació a una menor

El catedràtic en psicologia forense de la UB, Antonio Andrés Pueyo, creu que un càstig generalitzat "no és la millor solució" per reduir les agressions sexuals entre menors

26 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

Santi Rodríguez: "Feijóo continuarà passi el que passi"

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

El secretari general del PP català admet que si la investidura de Feijóo no prospera, el millor seria una repetició electoral

25 setembre 2023

Redacció