En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

La Fundació Joan Salvador Gavina compleix 35 anys de servei als infants més vulnerables, sobretot al Raval de Barcelona

La Fundació Joan Salvador Gavina celebra ara el seu 35è aniversari. Va néixer al barri del Raval de Barcelona el 1979 per atendre la situació…

2 desembre 2014

Redacció

Comparteix

La Fundació Joan Salvador Gavina celebra ara el seu 35è aniversari. Va néixer al barri del Raval de Barcelona el 1979 per atendre la situació de vulnerabilitat de nens, joves i famílies, i ha atès més de 7.000 infants. Amb un centre obert i molts altres projectes, l'entitat té la seva seu al carrer Nou de la Rambla, 39 (amb el telèfon 93 442 66 83). El president de la fundació, Xavier Campà, ha explicat aquest dimarts, a Fórmula Estel, que "de la mà de Conxita Mata, la fundadora del centre, un grup de voluntaris va respondre a la demanda d'una realitat poc coneguda abans, que és la de l'existència d'un quart món, d'una realitat social molt desatesa a prop de casa nostra, al cor de Barcelona". En aquesta línia, ha destacat que l'associació "ha anat fent créixer una activitat que va propiciar, entre moltes altres coses, un dels primers centres oberts de Catalunya, des de la voluntat de fer una tasca de contenció i cohesió social sempre comptant amb el finançament de l'administració pública".

Com a acte central pel 35è aniversari de la Fundació Joan Salvador Gavina, l'església de Sant Agustí, al mateix Raval de Barcelona, acollirà un concert solidari de l'Escolania de Montserrat. Serà a les 19.00 h. amb la presència, entre altres personalitats, del cardenal-arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach. Àngels Carbonell, responsable de Comunicació i Voluntariat de l'entitat, ha assegurat que la commemoració vol ser un punt de partida "per seguir tirant endavant tots els projectes, davant moltes necessitats noves que pateixen els infants en situació vulnerable, sense escolaritzar o en un context sovint de pobresa familiar".

Es pot escoltar aquí tota l'entrevista (a partir del minut 30'00").

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció