En directe

Fórmula Estel

POLÍTICA

“La Generalitat no ha sabut controlar les residències”

La portaveu del grup Parlamentari d’En Comú Podem al Parlament de Catalunya i número 6 de les llistes electorals, Susana Segovia, ha explicat aquest divendres…

5 febrer 2021

Redacció

Comparteix
La portaveu del grup Parlamentari d’En Comú Podem al Parlament de Catalunya i número 6 de les llistes electorals, Susana Segovia, ha explicat aquest divendres que la seva formació “vol fer polítiques públiques valentes, com ara un escut social que protegeixi els drets de les persones”. En una entrevista al programa A primera hora de Ràdio Estel,  s'ha referit a la situació d’alarma social que estem vivint arran de la pandèmia. Segovia ha argumentat que “cal blindar la salut pública”, i ha conclòs que “hem de passar dels aplaudiments als sanitaris a les polítiques”. Sobre un dels sectors més afectats per l'emergència sanitària, l'àmbit de la gent gran, la candidata dels comuns ha lamentat que “la Generalitat ha estat incapaç de mantenir un control sobre les residències”, motiu pel qual ha defensat mesures encaminades a “revertir el sistema de privatitzacions, avançar cap a residències més petites i públiques i potenciar l’autonomia personal”.
Enmig de la campanya més extranya de la història marcada per la pandèmia, la crisi econòmica i social i encara per l’encaix de Catalunya i l’Estat espanyol, la portaveu d’En Comú Podem al Parlament també ha afirmat que “cada any es produeixen mil morts per contaminació a Barcelona, realitat que també és una pandèmia”. En aquest sentit, ha assegurat que “ens hem d'acostumar a pensar que la contaminació mata” i que, per tant, “hem de millorar la xarxa de transport públic i evitar el cotxe particular”. Sobre com encarar els propers mesos, Susana Segovia ha dit que “cal més inversió pública, cosa que la Generalitat no està fent prou”. Igualment ha subratllat que En Comú Podem defensa destinar-hi “uns recursos que s'han de treure d'una proposta fiscal redistributiva, justa i verda”. La número 6 de la llista dels Comuns ha aclarit que, davant un escenari de pactes al Parlament, el seu grup "està disposat a acordar un govern només si és de l'esquerra".
Es pot escoltar AQUÍ el programa A primera hora d'aquest divendres 5 de febrer.

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció