En directe

Fórmula Estel

ESCOLES

La Generalitat va gestionar malament les ajudes Covid a les escoles, amb greus errades que van suposar perjudicis a milers de famílies

Ho denuncia un informe de la Sindicatura de Comptes al que ha tingut accés Ràdio Estel, on també detalla que algunes escoles van haver de renunciar a les ajudes

26 gener 2023

Redacció

Comparteix

La Sindicatura de Comptes és contundent amb el departament d'Educació per la seva gestió de les subvencions per fer front a la pandèmia a les escoles. L'informe de la Sindicatura, al que ha pogut tenir accés Ràdio Estel, recrimina al govern que els tràmits dels centres de més complexitat s'haurien d'haver fet abans. Detalla que així haurien pogut rebre els fons i programar actuacions abans d'acabar el curs. A més, critica que les bases de la convocatòria deien que per rebre l'ajuda havia de ser un centre de nivell de complexitat igual o superior a 2, però això les escoles no ho sabien i, al final, es van denegar 37 de les 69 sol·licituds que va rebre Educació. Fins i tot, algunes escoles van haver de renunciar a l'ajuda, perquè, com que no tenien els diners, no van poder fer l'activitat durant el curs.

Motxilles i bates penjades en un passadís de l'institut escola Montsant, a Cornudella.
Motxilles i bates penjades en un passadís de l'institut escola Montsant, a Cornudella. ACN

L'informe també destaca que Educació només va entregar 29 milions d'euros en ajudes dels 59 que havia previst. Alguns dels casos més flagrants que denuncia la Sindicatura de Comptes són les ajudes al menjador escolar i a les activitats extraescolars.

Gràfic de l'informe de Sindicatura que especifica que les ajudes a les escoles concertades d'alta complexitat han arribat acabat el curs.
El gràfic dels imports convocats i els concedits per tipus de beneficiari, present a l'informe de la Sindicatura de Comptes.

Només 80.000 alumnes van rebre l'ajuda quan la previsió del mateix departament d'Educació és que anés destinat a 250.000 estudiants. Això significa que només van beneficiar-se de l'ajuda un 32% d'usuaris. Pel que fa a les activitats de lleure i extraescolars, la conselleria va adjudicar un 40% de les ajudes previstes. En els dos casos, la sindicatura conclou que la confusió i les deficiències administratives estan darrere d'aquestes xifres tan baixes d'execució.

Només 80.000 alumnes van rebre l'ajuda quan la previsió del mateix departament d'Educació és que anés destinat a 250.000 estudiants

Gràfic de l'informe de Sindicatura que especifica que les ajudes a les escoles concertades d'alta complexitat han arribat acabat el curs.
El quadre de subvencions concedides de l'informe de la Sindicatura de Comptes.

Entrevista a Meritxell Ruiz, secretària general de la Fundació Escoles Cristianes

0:00 / 0:00

Més actualitat

El govern espanyol té mig any per resoldre la petició d'indult per a Laura Borràs demanada pel TSJC

Laura Borràs, a l'inici del judici al TSJC.

L'advocat penalista Francesc Jufresa explica que "fins que el Tribunal Suprem no resolgui el recurs que presentarà Borràs, no començarà el tràmit administratiu de l'indult"

31 març 2023

Redacció

Edgar Nebot, sotsinspector del GRAF: "Hi ha cases i urbanitzacions que no haurien d’estar on estan i, si hi són, haurien de tenir unes mesures de prevenció més elevades"

Una de les cases afectades per l'incendi de Pont de Vilomara a la urbanització River Park. / Sílvia Muñoz

El responsable de Bombers de la Generalitat afirma que hi ha habitatges que s’ubiquen en llocs vulnerables i això pot ser un problema

30 març 2023

Redacció

Gonzalo Boye: "El Parlament Europeu s’haurà de pronunciar aviat sobre la detenció de Clara Ponsatí"

L'advocat Gonzalo Boye i l'exconsellera Clara Ponsatí, en el moment de ser detinguda pels Mossos d'Esquadra a Catalunya.

L’advocat que representa a l’eurodiputada ha revelat que Carles Puigdemont tornarà a Catalunya “més aviat que tard”

29 març 2023

Redacció