En directe

Sense distància

POLÍTICA

"La inviolabilitat del rei emèrit posa d'acord PSOE, PP i Vox"

Lluís Foix ha comentat aquest dimecres que, "en principi, aquells actes corruptes havien de ser sotmesos a la legalitat vigent, però una cosa es demanar…

17 juny 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
Lluís Foix ha comentat aquest dimecres que, "en principi, aquells actes corruptes havien de ser sotmesos a la legalitat vigent, però una cosa es demanar que la gent reti comptes, voler que això sigui una manera d'afeblir el sistema polític i d'anar-hi en contra". En una entrevista al programa El Mirador de l'actualitat i referint-se a les investigacions judicials sobre el rei emèrit, el periodista i escriptor ha recordat que "tothom és responsable del seus actes" i que, "quan la llei no t’acompanya, estàs al descobert". En la mateixa línia, ha destacat el fet que "el PSOE, PP i Vox s’han posat d’acord perquè el Congrés no investigi Joan Carles I", i s'ha preguntat: "Quin tema posaria d’acord aquests tres partits? Això significa alguna cosa". Ha comentat igualment que "la responsabilitat davant de la historia ja existeix" i que "el dany moral que s’ha fet el rei emèrit ja està fet".
D'altra banda, Foix ha assegurat que "la crispació política actual no es produeix perquè uns vulguin anar contra els altres, sinó que tots van contra tots, i aquest és el problema". També ha lamentat que "s’ha barrejat el poder i la gestió dels governs amb aquesta cosa tan terrible que ha estat la pandèmia". El també analista polític ha aclarit que "una de les coses que no s’han fet bé és que hi hagi hagut tantes explicacions, tantes conferencies, i que no sapiguem encara quants morts hi ha hagut". S'ha mostrat molt sorprès, a més, pels balls de xifres. "Que els números d’uns i altres no coincideixin és increïble, tenint en compte també que són diversos organismes oficials, i hi ha confusió", ha subratllat. El periodista ha lamentat que "molts no es fien de les dades del govern espanyol" i que "el fet de no donar la informació amb precisió fa que la gent no hi confiï". Finalment, després de mostrar-se d'acord amb unes paraules del cardenal Joan-Josep Omella en què demanava als polítics que deixin la crispació i l'enfrontament entre partits, Lluís Foix ha conclòs que "només hi ha una manera d'arreglar aquesta situació: seure, parlar, escoltar-se, aportar dades i buscar solucions".
I sobre la crisi sanitària, l'exdirector de La Vanguardia Digital ha comentat que "enmig de la por col·lectiva que s’ha apoderat de tantes nacions, encara no sabem què ha passat medicament, com no hi ha tampoc una explicació sociològica". Ha reconegut, en aquest context, que "no ens hauríem cregut res si ens haguessin dit que estaríem tant temps confinats a casa, sense moure’ns". Foix ha subratllat que "hem fet aquest confinament per por col·lectiva", i ha conclòs que "sabem que encara l’acció del virus pot ser encara devastadora".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 17 de juny.

Més actualitat

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció