En directe

La Caravana

POLÍTICA

"La inviolabilitat del rei emèrit posa d'acord PSOE, PP i Vox"

Lluís Foix ha comentat aquest dimecres que, "en principi, aquells actes corruptes havien de ser sotmesos a la legalitat vigent, però una cosa es demanar…

17 juny 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
Lluís Foix ha comentat aquest dimecres que, "en principi, aquells actes corruptes havien de ser sotmesos a la legalitat vigent, però una cosa es demanar que la gent reti comptes, voler que això sigui una manera d'afeblir el sistema polític i d'anar-hi en contra". En una entrevista al programa El Mirador de l'actualitat i referint-se a les investigacions judicials sobre el rei emèrit, el periodista i escriptor ha recordat que "tothom és responsable del seus actes" i que, "quan la llei no t’acompanya, estàs al descobert". En la mateixa línia, ha destacat el fet que "el PSOE, PP i Vox s’han posat d’acord perquè el Congrés no investigi Joan Carles I", i s'ha preguntat: "Quin tema posaria d’acord aquests tres partits? Això significa alguna cosa". Ha comentat igualment que "la responsabilitat davant de la historia ja existeix" i que "el dany moral que s’ha fet el rei emèrit ja està fet".
D'altra banda, Foix ha assegurat que "la crispació política actual no es produeix perquè uns vulguin anar contra els altres, sinó que tots van contra tots, i aquest és el problema". També ha lamentat que "s’ha barrejat el poder i la gestió dels governs amb aquesta cosa tan terrible que ha estat la pandèmia". El també analista polític ha aclarit que "una de les coses que no s’han fet bé és que hi hagi hagut tantes explicacions, tantes conferencies, i que no sapiguem encara quants morts hi ha hagut". S'ha mostrat molt sorprès, a més, pels balls de xifres. "Que els números d’uns i altres no coincideixin és increïble, tenint en compte també que són diversos organismes oficials, i hi ha confusió", ha subratllat. El periodista ha lamentat que "molts no es fien de les dades del govern espanyol" i que "el fet de no donar la informació amb precisió fa que la gent no hi confiï". Finalment, després de mostrar-se d'acord amb unes paraules del cardenal Joan-Josep Omella en què demanava als polítics que deixin la crispació i l'enfrontament entre partits, Lluís Foix ha conclòs que "només hi ha una manera d'arreglar aquesta situació: seure, parlar, escoltar-se, aportar dades i buscar solucions".
I sobre la crisi sanitària, l'exdirector de La Vanguardia Digital ha comentat que "enmig de la por col·lectiva que s’ha apoderat de tantes nacions, encara no sabem què ha passat medicament, com no hi ha tampoc una explicació sociològica". Ha reconegut, en aquest context, que "no ens hauríem cregut res si ens haguessin dit que estaríem tant temps confinats a casa, sense moure’ns". Foix ha subratllat que "hem fet aquest confinament per por col·lectiva", i ha conclòs que "sabem que encara l’acció del virus pot ser encara devastadora".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 17 de juny.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció