En directe

Sense distància

ESGLÉSIA MÓN

"La Mare de Déu no allunya dels protestants perquè acosta a Crist"

El programa El Mirador de l'actualitat, ha analitzat aquest dilluns l'impacte de Fàtima, un fenomen de devoció i testimoni de contacte amb la transcendència. Les aparicions i…

15 maig 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix

El programa El Mirador de l'actualitat, ha analitzat aquest dilluns l'impacte de Fàtima, un fenomen de devoció i testimoni de contacte amb la transcendència. Les aparicions i l’experiència religiosa de milions de creients que hi veuen una revelació divina a través de la Mare de Déu, juntament amb tot allò que ha aportat la visita del Papa a Fàtima 100 anys després de les primeres aparicions, han estat temes de conversa. Alfred Sabater, mariòleg i canonge de la Catedral de Barcelona; Andreu Oller, consiliari de l'Hospitalitat de Lourdes a Barcelona, Sant Feliu i Terrassa, Ignasi Navarri, vicari general del Bisbat d'Urgell, i Javier Justel, membre del Consell Pastoral de la Parròquia de la Mare de Déu de Fàtima de Barcelona, han coincidit en la idea que "la Mare de Déu no allunya dels protestants, perquè acosta a Crist". En aquesta línia, han presentat el fenomen de Fàtima com "un testimoni col·lectiu d'espiritualitat des de la senzillesa d'una majoria del poble cristià".

Alfred Sabaté ha destacat que "la canonització dels pastorets Francesc i Jacinta, que van veure la Mare de Déu a Portugal ara fa 100 anys, no és per aquesta visió que van tenir, sinó per haver sabut respondre-hi oferint-se a Crist i a l'Església". Ignasi Navarri, per la seva banda, ha explicat que "són molts els portuguesos d'Andorra, uns 11.000, que tenen en Fàtima un referent per a la seva vivència de fe, i ho han expressat aquests dies, com cada any". Andreu Oller s'ha referit també a "la connexió que aquests missatges de la Mare de Déu, com també ha passat amb el de Lourdes, tenen amb la gent més senzilla, amb els malalts i els pobres en general". Javier Justel ha explicat que, aquest diumenge, la Parròquia de Fàtima, situada a prop del Passeig de Fabra i Puig (al districte barceloní de Nou Barris), "ha acollit molta gent en un acte religiós que s'ha fet traient la imatge de la Mare de Déu al carrer".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat corresponent a aquest dilluns 15 de maig.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció