En directe

Cocodril Club

AQUESTA SETMANA

La Pastoral Obrera adreça una paraula d’ànim i esperança a les persones treballadores

«Volem encoratjar totes les persones treballadores que estan sostenint aquest moment dur i incert, sovint en condicions adverses.» El Secretariat interdiocesà de Pastoral Obrera de…

23 març 2020

Redacció

Comparteix

«Volem encoratjar totes les persones treballadores que estan sostenint aquest moment dur i incert, sovint en condicions adverses.» El Secretariat interdiocesà de Pastoral Obrera de Catalunya (SIPOC) ha fet públic aquest matí el comunicat «Covid-19: Emergència social/sanitària i oportunitat de globalitzar la humanització» en què adreça «una paraula d’alè, d’ànim i d’esperança en aquesta emergència sanitària i social».

 

La Pastoral Obrera de Catalunya fa un repàs pels diferents col·lectius professionals (sanitaris, Serveis Socials bàsics, centres residencials, sector agroalimentari i de la distribució...) «que estan donant el millor de si mateixos»: «Volem agrair, valorar i reconèixer el treball i l’esforç; volem que ens sentin propers, sostenint, tant com puguem, el seu treball en benefici del bé comú», continuen. A la vegada, demanen a les autoritats polítiques «que facilitin, tant com puguin, els recursos materials i personals que demana aquesta crisi sòcio-sanitària a totes les persones que estan en primera línia».

 

I mostra la seva preocupació davant la incertesa de tants treballadors i treballadores autònomes que han hagut de parar o que han vist com les seves empreses s’han acollit a un ERTO. La SIPOC constata que «l’emergència sanitària està comportant una emergència social d’abast gegantí, que per a molts segueix a la gran crisi del 2008. De nou, plou sobre mullat» i es pregunta: «Haurem après alguna cosa i no deixarem que s’estenguin la pobresa i la desigualtat?»

 

Ara bé, des del SIPOC aplaudeixen que «en aquestes condicions adverses i amenaçadores està apareixent el millor en tantes persones que es posen en acció solidària a favor dels més febles». Per això fan una crida general «a lliurar la batalla contra els instints més primaris que tenen tendència a aparèixer en aquestes situacions, en favor de les energies més positives i constructives, en clau comunitària».

 

El SIPOC conclou afirmant que «tant de bo que, a partir d'aquesta nova crisi, aprenguem a construir sobre uns bons fonaments (Jesús ens convida a construir sobre roca), humans i dignes per a tothom; i que així puguem copsar i maldar per allò que és essencial per al desenvolupament de la persona (la salut, una feina decent per viure dignament, viure fraternalment en comunitats...). Criteris que ens permetin globalitzar la humanització arreu en comptes de promoure la riquesa econòmica de pocs».

Més actualitat

RELIGIÓ

El responsable del Sosteniment de l'Església anima tothom a "conèixer la feina de l'Església i marcar la X a la Declaració de la Renda

marcar la x a la declaració de la renda

Vicente Rebollo, també bisbe de Tarassona, recorda que els contribuents poden destinar un 0,7 % dels impostos a l'Església i un altre 0,7 a altres finalitats d'interès social

19 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

‘Una ombra blanca’ és la nova novel·la de Carme Riera, escriptora, membre de la Reial Acadèmia Espanyola i Premi Nacional de Cultura

19 abril 2024

ECONOMIA I FINANCES

El comitè d’empresa de l’antiga Nissan dona per fet que el miler d’exempleats seran contractats 

acord entre Chery i Ebro

En una entrevista a Ràdio Estel, Miguel Ruiz, membre del comitè i secretari general de SIGEN-USOC de Nissan a Barcelona ha valorat la reindustrialització de “titànica”

19 abril 2024

Redacció