En directe

El rosari

ACCIÓ SOCIAL

ACTUALITAT

La presidenta de la Taula del Tercer Sector, Francina Alsina, critica que la majoria de les ajudes d'aquest 2022 no hagin arribat fins al novembre

La presidenta de la Taula del Tercer Sector, Francina Alsina, critica que totes les ajudes d'aquest 2022 no hagin arribat fins al novembre

12 desembre 2022

Redacció

Comparteix

Des del tercer sector avisen que quan arribin les dades a finals d'any sobre la pobresa "ens posarem les mans al cap". La presidenta de la Taula del Tercer Sector, Francina Alsina, ha criticat que el gran gruix de les ajudes d'aquest 2022 no hagin arribat fins al mes de novembre. En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', ha explicat que el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, s'ha compromès que això no passi.

El govern vol anunciar la convocatòria de les ajudes entre l'abril i el maig del 2023 per poder cobrar les ajudes del 2024 a finals del 2023. Amb aquesta proposta, segons ha detallat la presidenta de la Taula del Tercer Sector, "les entitats podrien treballar i presentar programes amb total seguretat". El problema, fins ara, és que les entitats, quan presenten un programa, acostumen a "tirar a la baixa" per por que els donin menys diners dels previstos.

Un senyor d'esquena empeny un carret de supermercat pels carrers

Amb tot, des del tercer sector alerten que quan arribin les dades a finals d'any sobre les persones de més que han hagut d'ajudar "ens posarem les mans al cap", i que la majoria de la societat no és conscient de la situació complicada en què viuen moltes famílies al país. Alsina ha exposat que persones que fins ara aguantaven, aquest any s'han hagut d'apropar a les entitats socials a demanar ajudes.

D'altra banda, la presidenta de la Taula del Tercer Sector ha celebrat l'acord al qual es va arribar la setmana passada entre patronal, sindicats i govern català i ha celebrat, sobretot, la pujada del 8% de l'IRSC (Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya) que és l'índex que fixa el govern per donar ajuda i que no s'havia tocat des del 2010. Amb aquesta pujada, segons Alsina, "una franja que quedava exclosa de poder rebre ajudes, ara se'n podrà beneficiar". Així, ha demanat als polítics que "deixin de banda la calculadora electoral" i que "toca pensar en clau de país i aprovar els pressupostos pel 2023".

Entrevista a Francina Alsina, presidenta de la Taula del Tercer Sector

0:00 / 0:00

Més actualitat

Sense categoria

El tercer sector assegura que a Catalunya es continuen tombant gairebé el 80% de les sol·licituds de l'Ingrés Mínim Vital

Francina Alsina, presidenta de la Taula del Tercer Sector

Francina Alsina, presidenta de la Taula del Tercer Sector, demana en una entrevista a Ràdio Estel una llei que els doni seguretat jurídica i d'acció perquè el seu múscul "està tocat"

15 juny 2022

Redacció