En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

"La prioritat és tenir govern, encara que sigui sense Puigdemont"

El periodista Oriol Domingo, l'advocat penalista Lluís Batlló i el fundador del Grup Sènior del Col·legi d'Economistes de Catalunya, Josep Vila Abelló, han analitzat aquest…

8 febrer 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix

El periodista Oriol Domingo, l'advocat penalista Lluís Batlló i el fundador del Grup Sènior del Col·legi d'Economistes de Catalunya, Josep Vila Abelló, han analitzat aquest dijous, des del programa El Mirador de l'actualitat, la difícil situació política de cara a la investidura d'un president de la Generalitat al Parlament. Tots han coincidit en la idea que "la prioritat ara és tenir govern, encara que sigui sense Puigdemont". Batlló ha dit que "no és viable el que proposa Carles Puigdemont, perquè el reglament de la cambra indica que el candidat hauria de venir i no pas defensar el seu projecte des de Brussel·les". Per la seva banda, Vila Abelló ha destacat que "Catalunya necessita un govern d’aquí i redreçar la situació econòmica, que no està del tot malament". En aquesta línia, ha afegit que "no és possible la investidura de Puigdemont, tot i que es puguin fer jocs de mans", i que "el candidat ha d’estar lliure de càrregues judicials".

Oriol Domingo ha defensat "la viabilitat d’una investidura telemàtica, ja que no està prohibida, com demostra el fet que aquest mateix dijous s’ha fet una compareixença des de la presó amb Francisco Correa, implicat en el cas Gürtel, i fins i tot se li feien preguntes en directe, per la qual cosa no hi hauria d’haver cap problema" per a Puigdemont. El periodista ha comentat que "efectivament el govern català no ha de ser una titella, però no ho ha de ser del 155". En aquest sentit, ha denunciat que, "quan l'executiu espanyol no vol a una determinada persona per presidir Catalunya, la fiscalia l’aparta del càrrec". Finalment ha dit que preveu  "que hi haurà un govern sobiranista i que, del Parlament, en sortirà un president que tindrà bones relacions i col·laboració amb Puigdemont".

Batlló, que ha recordat que "Puigdemont va entrar a la Presidència perquè Mas va fer un pas al costat", ha aclarit que, "des de Brussel·les, no hi haurà cap problema si la Presidència és simbòlica perquè, si hi ha algun tipus de poder, el Tribunal Constitucional el vetarà". Oriol Domingo ha conclòs que "el govern espanyol no és ningú per imposar ni qui és el president de la Generalitat". I l'advocat penalista, tot i que s'ha mostrat "en contra de la presó provisional", ha assegurat també que "Puigdemont no pot ser president des de Bèlgica, mentre que Junqueras, encara que estigui privat de llibertat, sí que podria".


Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 8 de febrer.

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció