En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

La proposta educativa de Luigi Giussani, fundador de Comunió i Alliberament, protagonista 10 anys després de la seva mort

El moviment Comunió i Alliberament ha organitzat aquests dies la Setmana Don Giussani, un cicle de sessions dedicades a qui va fundar aquesta realitat eclesial…

13 febrer 2015

Redacció

Comparteix
El moviment Comunió i Alliberament ha organitzat aquests dies la Setmana Don Giussani, un cicle de sessions dedicades a qui va fundar aquesta realitat eclesial l'any 1969, Luigi Giussani, també coincidint amb el desè aniversari de la seva mort. El bisbe de Vic, Romà Casanova, va inaugurar el divendres 6 de febrer aquestes activitats, que inclouen una exposició dedicada a la vida del sacerdot italià, i s'ha fet present en altres sessions programades. El teatre la Catòlica, de Sant Hipòlit de Voltregà, acull aquest divendres la penúltima de les trobades, amb la presència del consegut escriptor i prevere Josep Maria Ballarín, que va ser amic personal de Don Giussani. Jordi Cabanes, membre de Comunió i Alliberament a Catalunya, ha definit aquesta Setmana Don Giussani com "un intent activat per diverses famílies, que viuen a Sant Hipòlit de Voltregà, de traslladar a la societat catalana l'esperit educatiu de Luigi Giussani i Comunió i Alliberament, també després que el bisbe de Vic encarregués a algunes persones del moviment la gestió de dues escoles diocesanes".
Cabanes, en una entrevista aquest divendres a la Fórmula Estel de Ràdio Estel, ha explicat que Comunió i Alliberament "és un moviment eclesial basat en un carisma que posa l'èmfasi en el fet que Crist i la voluntat de Déu es fan presents en la realitat, com es veu en l'última frase de Giussani, quan diu que la realitat no l'ha decebut mai". En aquesta línia, ha recordat que el moviment "també es basa en el diàleg amb la cultura i amb l'educació, en aquest últim punt amb una important proposta pròpia". Aquest divendres, al teatre la Catòlica, es parla de l'Església que planteja Giussani, amb la presència de Mossèn Ballarín, entre altres coneixedors del fundador de Comunió i Alliberament.
D'altra banda, Jordi Cabanes s'ha referit a una mostra que es pot visitar una estona abans de cada sessió i, per tant, també aquest divendres i dissabte abans de les 20.00 hores. "El fil conductor de l'exposició és que no practiquem la idolatria a Don Giussani, sinó que presentem tot allò del seu missatge i de la seva vida que serveix per al nostre temps", ha comentat Cabanes. Franco Nembrini, un escriptor italià de les famílies de Comunió i Alliberament, parla aquest dissabte sobre "l'art d'educar". Jordi Cabanes l'ha definit com un home consagrat a l'educació i que porta impresa aquesta important dimensió de la vida en tota la seva activitat. Finalment, per a diumenge, està programada una matinal de jocs per a nens, sempre a Sant Hipòlit de Voltregà.
Es pot escoltar aquí (des del minut 31'00") tota l'entrevista a Jordi Cabanes.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció