En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

La proposta educativa de Luigi Giussani, fundador de Comunió i Alliberament, protagonista 10 anys després de la seva mort

El moviment Comunió i Alliberament ha organitzat aquests dies la Setmana Don Giussani, un cicle de sessions dedicades a qui va fundar aquesta realitat eclesial…

13 febrer 2015

Redacció

Comparteix
El moviment Comunió i Alliberament ha organitzat aquests dies la Setmana Don Giussani, un cicle de sessions dedicades a qui va fundar aquesta realitat eclesial l'any 1969, Luigi Giussani, també coincidint amb el desè aniversari de la seva mort. El bisbe de Vic, Romà Casanova, va inaugurar el divendres 6 de febrer aquestes activitats, que inclouen una exposició dedicada a la vida del sacerdot italià, i s'ha fet present en altres sessions programades. El teatre la Catòlica, de Sant Hipòlit de Voltregà, acull aquest divendres la penúltima de les trobades, amb la presència del consegut escriptor i prevere Josep Maria Ballarín, que va ser amic personal de Don Giussani. Jordi Cabanes, membre de Comunió i Alliberament a Catalunya, ha definit aquesta Setmana Don Giussani com "un intent activat per diverses famílies, que viuen a Sant Hipòlit de Voltregà, de traslladar a la societat catalana l'esperit educatiu de Luigi Giussani i Comunió i Alliberament, també després que el bisbe de Vic encarregués a algunes persones del moviment la gestió de dues escoles diocesanes".
Cabanes, en una entrevista aquest divendres a la Fórmula Estel de Ràdio Estel, ha explicat que Comunió i Alliberament "és un moviment eclesial basat en un carisma que posa l'èmfasi en el fet que Crist i la voluntat de Déu es fan presents en la realitat, com es veu en l'última frase de Giussani, quan diu que la realitat no l'ha decebut mai". En aquesta línia, ha recordat que el moviment "també es basa en el diàleg amb la cultura i amb l'educació, en aquest últim punt amb una important proposta pròpia". Aquest divendres, al teatre la Catòlica, es parla de l'Església que planteja Giussani, amb la presència de Mossèn Ballarín, entre altres coneixedors del fundador de Comunió i Alliberament.
D'altra banda, Jordi Cabanes s'ha referit a una mostra que es pot visitar una estona abans de cada sessió i, per tant, també aquest divendres i dissabte abans de les 20.00 hores. "El fil conductor de l'exposició és que no practiquem la idolatria a Don Giussani, sinó que presentem tot allò del seu missatge i de la seva vida que serveix per al nostre temps", ha comentat Cabanes. Franco Nembrini, un escriptor italià de les famílies de Comunió i Alliberament, parla aquest dissabte sobre "l'art d'educar". Jordi Cabanes l'ha definit com un home consagrat a l'educació i que porta impresa aquesta important dimensió de la vida en tota la seva activitat. Finalment, per a diumenge, està programada una matinal de jocs per a nens, sempre a Sant Hipòlit de Voltregà.
Es pot escoltar aquí (des del minut 31'00") tota l'entrevista a Jordi Cabanes.

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció