En directe

Fabricació Pròpia

ESCOLES

SOCIETAT

La psicòloga especialitzada en abusos infantils, Pilar Polo, veu important el recorregut social i emocional de les víctimes quan denuncien

1 de cada 5 infants a Catalunya ha patit abusos sexuals. En una entrevista al 'El Matí a Ràdio Estel', la psicòloga i responsable de relacions institucionals de la Fundació Vicki Bernadet ha manifestat que "és una xifra demolidora i ens hauríem d'aturar per saber què estem fent amb la nostra infantesa".

13 desembre 2021

Redacció

Comparteix

Divendres saltava als mitjans el cas d'abusos sexuals a alumnes de l'Escola Barcelona, presumptament per part de l'excoordinador del futbol base del Barça, Albert Benaiges, durant més de vint anys mentre era professor d'educació física. Més d'una seixantena de testimonis han explicat les seves vivències en un reportatge del Diari Ara.

La psicòloga i responsable de relacions institucionals de la Fundació Vicki Bernadet, Pilar Polo, ha manifestat la importància que té el recorregut social i emocional per les víctimes un cop ho han denunciat de manera pública, més enllà de com acabi el cas als jutjats. En una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel', Polo ha manifestat que per les víctimes ara "serà complicat perquè reviuran tot el que han viscut. Ho han fet en grup, això dona un suport entre elles, però moltes d'aquestes persones seria bo que tinguessin un espai personal per col·locar les vivències. Sempre els hi serà molt fàcil".

Polo s'ha mostrat sorpresa que no apareguessin abans casos d'abusos sexuals dins de l'àmbit de l'esport a Catalunya. "Finalment han aparegut. Si mires el que està passant a Anglaterra on cada dia apareixen casos als diferents esports, aquí no sortien. Les estadístiques diuen que allà on hi ha nens poden haver-hi figures que fan un ús abusiu d'ells", ha alertat.

"Les estadístiques diuen que allà on hi ha nens poden haver-hi figures que fan un ús abusiu d'ells"

La psicòloga i responsable de relacions institucionals de la Fundació Vicki Bernadet ha lamentat que els abusos a infants continuen. "És de gent de confiança amb estatus de poder i que els nens no tenen. Imposar el silenci sota amenaça o la vergonya és molt difícil de trencar si ningú no li dona permís". Per això, ha demanat "societats més formades per entendre que els nens difícilment menteixen". També ha apuntat cap a la coordinació entre entitats i administracions per garantir la detecció ràpida i eficaç davant d'indicis. "Quan hi ha molts rumors, s'ha de fer una supervisió de la feina d'una persona per evitar".

"Imposar el silenci sota amenaça o la vergonya és molt difícil de trencar si ningú no li dona permís"

A Catalunya, 1 de cada 5 infants ha patit abús sexual. Polo ha manifestat que aquesta xifra és demolidora. "Ens hauríem d'aturar per saber què estem fent amb la nostra infantesa", ha sentenciat.

Entrevista a la psicòloga especialitzada en abusos infantils, Pilar Polo

0:00 / 0:00

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Quim Llisorgas: "Finalment, tots arribarem a tenir una discapacitat"

L'actor Quim Llisorgas a Ràdio Estel

Quim Llisorgas, conegut pel seu paper d'Hèctor a la sèrie 'Com si fos ahir' de 3Cat, explica a 'La Caravana' com ha aconseguit ser actor amb la síndrome de Joubert

12 abril 2024

Redacció

ABUSOS SEXUALS

La nova executiva de la Conferència Episcopal inicia els contactes amb les associacions de víctimes d’abusos 

abusos sexuals en el sí de l’Església

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l’Associació Infància Robada, Juan Cuatrecasas, avança que ha parlat amb el vicepresident José Cobo i li ha demanat que rebutgi “l’informe Dagnino” i treballi en un nou marc jurídic

12 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Ton Vieira: "Trobo a faltar assessorament psicològic als rodatges"

Ton Vieira: "Trobo a faltar assessorament psicològic als rodatges"

Ton Vieira és en Jairo, un jugador de futbol colombià que viu de primera mà el racisme, a L'Acadèmia, la nova sèrie de 3Cat

11 abril 2024