En directe

El Rosari

ESCOLES

SOCIETAT

La psicòloga especialitzada en abusos infantils, Pilar Polo, veu important el recorregut social i emocional de les víctimes quan denuncien

1 de cada 5 infants a Catalunya ha patit abusos sexuals. En una entrevista al 'El Matí a Ràdio Estel', la psicòloga i responsable de relacions institucionals de la Fundació Vicki Bernadet ha manifestat que "és una xifra demolidora i ens hauríem d'aturar per saber què estem fent amb la nostra infantesa".

13 desembre 2021

Redacció

Comparteix

Divendres saltava als mitjans el cas d'abusos sexuals a alumnes de l'Escola Barcelona, presumptament per part de l'excoordinador del futbol base del Barça, Albert Benaiges, durant més de vint anys mentre era professor d'educació física. Més d'una seixantena de testimonis han explicat les seves vivències en un reportatge del Diari Ara.

La psicòloga i responsable de relacions institucionals de la Fundació Vicki Bernadet, Pilar Polo, ha manifestat la importància que té el recorregut social i emocional per les víctimes un cop ho han denunciat de manera pública, més enllà de com acabi el cas als jutjats. En una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel', Polo ha manifestat que per les víctimes ara "serà complicat perquè reviuran tot el que han viscut. Ho han fet en grup, això dona un suport entre elles, però moltes d'aquestes persones seria bo que tinguessin un espai personal per col·locar les vivències. Sempre els hi serà molt fàcil".

Polo s'ha mostrat sorpresa que no apareguessin abans casos d'abusos sexuals dins de l'àmbit de l'esport a Catalunya. "Finalment han aparegut. Si mires el que està passant a Anglaterra on cada dia apareixen casos als diferents esports, aquí no sortien. Les estadístiques diuen que allà on hi ha nens poden haver-hi figures que fan un ús abusiu d'ells", ha alertat.

"Les estadístiques diuen que allà on hi ha nens poden haver-hi figures que fan un ús abusiu d'ells"

La psicòloga i responsable de relacions institucionals de la Fundació Vicki Bernadet ha lamentat que els abusos a infants continuen. "És de gent de confiança amb estatus de poder i que els nens no tenen. Imposar el silenci sota amenaça o la vergonya és molt difícil de trencar si ningú no li dona permís". Per això, ha demanat "societats més formades per entendre que els nens difícilment menteixen". També ha apuntat cap a la coordinació entre entitats i administracions per garantir la detecció ràpida i eficaç davant d'indicis. "Quan hi ha molts rumors, s'ha de fer una supervisió de la feina d'una persona per evitar".

"Imposar el silenci sota amenaça o la vergonya és molt difícil de trencar si ningú no li dona permís"

A Catalunya, 1 de cada 5 infants ha patit abús sexual. Polo ha manifestat que aquesta xifra és demolidora. "Ens hauríem d'aturar per saber què estem fent amb la nostra infantesa", ha sentenciat.

Entrevista a la psicòloga especialitzada en abusos infantils, Pilar Polo

0:00 / 0:00

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció