En directe

Fórmula Estel

PROGRAMES

"La pujada de la ultradreta s'estendrà al conjunt d'Espanya"

MònicaLafuente, membre del’executiva del PSC, i Ivan González, economista i màster en EconomiaSocial, han analitzat aquest dilluns, des del programa 'El Mirador del'actualitat', els resultats…

4 desembre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix

MònicaLafuente, membre del’executiva del PSC, i Ivan González, economista i màster en EconomiaSocial, han analitzat aquest dilluns, des del programa 'El Mirador del'actualitat', els resultats de les eleccions a Andalusia, quesituen elPSOE, després de la seva curta victòria amb 33 escons, en una situació moltdifícil per seguir governant. Lafuente ha destacat que "Vox ha aconseguit 12 diputats, amb vots tan legítims com la resta, però la irrupció d'un partit com aquest, que va contra les dones i és homòfob, se surt dels paràmetres més democràtics, perquè ha dit moltes salvatjades". En aquesta linia, ha fet una crida general "a la reflexió, sobretot a l'esquerra, perquè alguna cosa està passant a Europa i cal analitzar-la en profunditat, i també cal valorar l'abstenció com les causes del càstig a un partit que portava molts anys governant a Andalusia". La dirigent socialista ha pronosticat que "la pujada de la ultradreta s'estendrà al conjunt d'Espanya, també a Catalunya, on molta gent de la dreta rància es passarà a Vox".

Per la seva banda, Ivan González ha destacat que "han estat unes eleccions en què el Parlament serà de difícil governabilitat". Ha comentat igualment que "la pujada de Vox no té la seva causa exclusivament en la davallada del PP, sinó en un cert cansament o desgast". En un altre moment, l'economista ha assegurat que "tenim un problema amb la política en general, perquè hi ha una manera de fer política els últims anys que ha canviat molt, en relació amb uns anys enrere, com es veu en el fet que molts punts de partits com ara Ciutadans és la mirada crítica amb Catalunya". Finalment, González ha fet seva la preocupació general "tenint en compte que hi haurà el 2019 eleccions municipals, europees, en algunes comunitats autònomes i potser també generals". I ha conclòs que "els partits han de pensar a fons per què no arriben a la ciutadania".

Es potescoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitatd'aquest dilluns 3 de desembre.

En qualsevol cas, les eleccions andaluses obren un panorama incert. Elssocialistes de Susana Díaz no sumen amb Podem. Juan Manuel Moreno (PP) amb 26escons, Juan Marín (Ciutadans) amb 21 i Teresa Rodríguez (Podem) amb 17 hancompletat una cursa electoral que deixa el panorama molt obert i en mans deVox, que ha donat la sorpresa amb 12 diputats. Pedro Sánchez es juga una part important de la sevacredibilitat com a president del govern espanyol, mentre que Pablo Casado iAlbert Rivera es disputen ser alternativa. Com queden ara els lideratges?

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció