En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

La Renovació Carismàtica en l'Esperit convoca els seus grups catalans i els qui vulguin gaudir de "l'efusió de l'Esperit Sant"

La Renovació Carismàtica Catòlica en l'Esperit ha organitzat per a aquest cap de setmana (24 i 25 de gener) la seva trobada anual de Catalunya,…

23 gener 2015

Redacció

Comparteix
La Renovació Carismàtica Catòlica en l'Esperit ha organitzat per a aquest cap de setmana (24 i 25 de gener) la seva trobada anual de Catalunya, amb el lema "He vingut a calar foc a la terra. Com voldria que ja estigués encesa!". La reunió es fa, dissabte des de les 10.00 h i fins a mitja tarda i diumenge amb el mateix horari, a la Balmesiana (carrer Duran i Bas, 9) de Barcelona. Ascenció Zaldívar, membre del Grup Bonanova de la Renovació, ha explicat aquest divendres, a la Fórmula Estel, que "la paraula 'renovació' marca molt, però sobretot és un camí per ser millors i tenir millor vida cristiana, tant els catòlics com els protestants, perquè n'hi ha de les dues branques".
La Renovació Carismàtica, nascuda als Estats Units de la mà d'uns estudiants de la Universitat de Duquesne, va sorgir a partir d'un vincle amb un grup pentecostal que ajudava a "rebre l'efusió de l'Esperit", segons ha dit Ascensió Zaldívar. "És aquella llum que només la vivència espiritual pot marcar i, per tant, no hi ha cap fundador, perquè és l'Esperit Sant", ha afegit. No és, doncs, ni un moviment ni una associació de fidels, sinó tot un corrent "a partir de la crida a lloar el Senyor, gaudir de la seva intercessió i després tornar als ambients familiars i cristians habituals, com va passar a Duquesne", ha conclòs Zaldívar. 
A Catalunya, hi ha des de fa dècades molts grups o comunitats vinculats a la Renovació Carismàtica. Aquest cap de setmana, segons ha explicat Angelines Lozano, de la Comunitat Àgape de Barcelona, "els qui vinguin tenen l'oportunitat de conèixer més el Senyor, el Jesús que transforma les nostres vides". Ascensió Zaldívar també ha afirmat que "la Renovació Carismàtica ajuda a conèixer un Jesús viu que de vegades no comprenem a la primera, sinó que l'actualitzem" a partir dels impulsos de la vida. Per la seva banda, Angelines Lozano ha destacat que la trobada d'aquest cap de setmana "és una combinació d'experiències formatives, espirituals i de convivència, amb l'Eucaristia a la tarda" tant dissabte com diumenge.
Es pot escoltar aquí (des del minut 26'00") tota l'entrevista a Ascensió Zaldívar i Angelines Lozano.

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

CÀRITAS

“Càritas no és una ONG, és l’acció de l’església cristiana per a les persones en situacions més vulnerables” 

Eduard Sala ha estat escollit nou director de Càritas Diocesana de Barcelona després d'estar vinculat a l’entitat des de fa quatre dècades i ser responsable de l’àrea social de la institució els últims nou anys.

29 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El pare Abat de Poblet ha explicat la història del monestir, l’espiritualitat i les activitats que s'hi fan

29 setembre 2023

Redacció

POLÍTICA

José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés: "No donem per feta la investidura de Pedro Sánchez"

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi, i José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés, l'última nit electoral, el 23 de juliol

En una entrevista a Ràdio Estel, el polític socialista lamenta que la dreta "no accepti que ha perdut les eleccions" i augura "una legislatura molt dura"

28 setembre 2023

Redacció