En directe

Fabricació Pròpia

Sense categoria

La reserva sanitària COVID de Catalunya està aturada

CatSalut no ha pogut dotar-se encara de l'espai d'emmagatzematge per centralitzar el material COVID per fer front a noves onades de la pandèmia, segons ha pogut saber Ràdio Estel.

19 maig 2022

Comparteix

El Servei Català de la Salut, el CatSalut, no ha pogut dotar-se encara de l'espai d'emmagatzematge per centralitzar el material COVID per fer front a noves onades de la pandèmia. Tampoc l'operador logístic que la gestioni. Fa uns mesos va fer un concurs per tenir aquest centre que ara, segona ha pogut saber Ràdio Estel, s'ha declarat desert. 

Un contratemps que es produeix pocs mesos abans del possible inici d'una setena onada a la tardor, tal com va avançar també a aquesta emissora el conseller de Salut, Josep Maria Argimon.

La Generalitat va decidir el 2021, igual que el govern central, dotar-se d'una reserva estratègica de tot aquell material necessari per afrontar noves onades de COVID. Tot es faria sota la supervisió i organització del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), segons els plans de lliurament de compres del CatSalut i les necessitats dels diferents centres sanitaris.

Per tirar endavant aquest centre, va convocar un concurs per contractar tant el lloguer com la gestió d'una nau industrial que estigui en un radi de 30 quilòmetres de la ciutat de Barcelona. S'hi han presentat dues empreses, DSV SOLUTIONS SPAIN i GENERAL COURIER VALLÈS. La primera ha ofert una nau a Molins de Rei, dintre de la zona demanada, però ha excedit el pressupost per gestionar l'equipament marcat per la Generalitat. La segona, General Courier Vallès, emplaçava l'equipament a Santa Perpètua de la Mogoda, fora de la zona prevista.

Aquestes circumstàncies han fet declarar desert el concurs, que ara haurà de començar de zero la seva tramitació. Això fa que sigui molt probable que l'equipament no estigui operatiu a l'onada prevista per la tardor d'enguany.

Més actualitat

COVID

El departament de Salut assegura que hi haurà una nova onada a la tardor

Josep Maria Argimon, conseller de Salut

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, apel·la al sentit comú i recomana l'ús de la mascareta el dia de Sant Jordi

21 abril 2022

Redacció