En directe

Fórmula Estel

COVID

El departament de Salut assegura que hi haurà una nova onada a la tardor

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, apel·la al sentit comú i recomana l'ús de la mascareta el dia de Sant Jordi

21 abril 2022

Redacció

Comparteix

700 dies després, la mascareta ha deixat de ser obligatòria als interiors. Tot i així, hi ha excepcions. S'haurà de continuar portant al transport públic, a les residències de gent gran, farmàcies o centres hospitalaris.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', el conseller de Salut ha celebrat la retirada de l'element més simbòlic que quedava de la pandèmia. "Fins que no tens la seguretat que realment la infecció per Òmicron és menys virulenta que les altres variants, no comences a veure que hi ha un canvi de paradigma, i el fet de treure's la mascareta als interiors és un pas endavant. Tot i això, ha avisat, "haurem d'estar expectants per si hem d'acabar fent un pas enrere".

Josep Maria Argimon, conseller de Salut, durant l'entrevista a Ràdio Estel

Josep Maria Argimon ha deixat caure que l'estiu podria ser més tranquil pel que fa a la propagació del virus pel bon temps i perquè hi ha una major ventilació, però, en canvi, ha avisat que a la tardor hi podria haver una nova onada.

Les vacunes
Pel que fa al plantejament de la quarta dosi generalitzada, el titular de Salut ha manifestat que no és partidari d'administrar-la més enllà de les persones que siguin de risc. "Així i tot, totes les persones que hagin passat la Covid en els últims mesos valdria més que es posessin la tercera dosi de la vacuna per una millor protecció", ha afegit.

"No soc partidari d'administrar la 4a dosi de la vacuna de manera generalitzada"

Argimon també ha apel·lat al sentit comú. "En llocs molt concorreguts on ens podem creuar amb molta gent com ara al transport públic o, per exemple, el dia de Sant Jordi on hi ha molta gent al carrer, és recomanable l'ús de la mascareta perquè difícilment es podrà mantenir una distància d'un metre i mig".

El conseller de Salut ha apuntat que al departament hi ha dos grans reptes estructurals que s'han de tractar: l'infrafinançament i la manca de professionals que es veurà agreujada en els anys vinents i ha reconegut que la reclamació del traspàs de la formació postgraduada, es poden veure afectades per la congelació de les relacions amb el govern espanyol.

Sobre el cas d'espionatge als líders independentistes, Argimon ha apuntat que "entrar a espiar la vida política d'un adversari polític quan no hi ha res a perseguir des del punt de vista legal, és intolerable".

Entrevista a Josep Maria Argimon, conseller de Salut

0:00 / 0:00

Més actualitat

COVID

La doctora Magda Campins demana que les persones vulnerables continuïn portant la mascareta en interiors

El 20 d'abril les mascaretes en interiors deixaran de ser una realitat. En espais sanitaris, sociosanitaris i al transport públic, però, encara seran obligatòries

7 abril 2022

Redacció

ACTUALITAT

POLÍTICA

Joan Ignasi Elena defensa que els botellots "s'han d'endreçar" amb la col·laboració de les entitats, l'oci nocturn i les administracions

El conseller Joan Ignasi Elena, als estudis de Ràdio Estel

En una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel', el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, veu la decisió del TSJC d'enviar a judici a Torrent, una mostra més de "repressió" cap a l'independentisme.

10 març 2022

Redacció