En directe

Fórmula Estel

JUSTÍCIA

Sense categoria

SOCIETAT

"La residència Fiella de Tremp feia olor de mort"

L'advocat de l'acusació particular de la residència Fiella de Tremp, on van morir 64 persones, creu que el relat dels familiars és clau

9 abril 2024

Redacció

Comparteix
Exterior del jutjat de Tremp / ACN

Familiars de les víctimes de la residència Firella de Tremp asseguren que el recinte “feia olor de mort”. Així ho ha assegurat Xavier Prats, advocat de l’acusació particular de les famílies de les víctimes del geriàtric on van morir 64 persones per covid, en una entrevista al programa 'La Caravana' de Ràdio Estel.

El lletrat manifesta que el relat que fan els testimonis sobre el que es va viure en aquella residència durant la pandèmia és dur, però servirà per conèixer la veritat. “Per sort o per desgràcia van declarar tres de les úniques persones que van poder accedir a l’interior de la residència. Van veure l’abandonament, la falta d’empatia i van ser clau per explicar com estaven els residents”, detalla.  

“Per sort o per desgràcia van declarar tres de les úniques persones que van poder accedir a l’interior de la residència. Van veure l’abandonament, la falta d’empatia i van ser clau per explicar com estaven els residents”

Aquest dimarts continuen les declaracions judicials dels familiars de les víctimes de la residència Fiella de Tremp i compareixeran davant del jutge sis persones. Tot plegat, després que ho hagin fet set de la vintena de familiars previstos que han de passar pel jutjat de Tremp aquesta setmana per declarar. La causa està oberta per homicidi imprudent i està en fase d’instrucció.  

“Els familiars estan esgotats, és un procés lent”

L’advocat Xavier Prats explica que els familiars estan esgotats, ja que han passat quatre anys dels fets i el judici no se celebrarà fins l’any que ve. “És un procediment lent, ja que hi ha hagut molts canvis de jutges”, explica. Prats també lamenta que els familiars han patit una doble victimització. “Han de descriure els fets i repetir el que van declarar davant dels mossos amb el major detall possible”. Un fet, per tant, que provoca que hagin de reviure tot allò. 

Xavier Prats, advocat de les famílies de les víctimes: “La residència Fiella de Tremp feia olor a mort” 

0:00 / 0:00

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció