En directe

X Trobada mundial de les famílies

ESGLÉSIA CATALUNYA

La Sagrada Família ofereix un nou espai de pregària

Com cada any la Sagrada Família ha informat els periodistes de l’evolució de les obres amb motiu de la jornada de portes obertes.En aquesta ocasió,…

21 setembre 2018

Rosa María Jané Chueca

Comparteix

Com cada any la Sagrada Família ha informat els periodistes de l’evolució de les obres amb motiu de la jornada de portes obertes.
En aquesta ocasió, la presentació s’ha centrat en l’interior de la torre de Jesucrist, la més alta del temple. En el número 2.035 de la revista Catalunya Cristiana trobareu un ampli reportatge sobre l’interior d’aquesta torre.

Els periodistes, però, van poder descobrir una altra sorpresa que amaga el temple. Es tracta de l’hort del cimaci, situat darrere de la façana de la Passió i que vol representar el sepulcre de Josep d’Arimatea que va acollir el cos de Jesús un cop davallat de la creu.

L’hort fa referència al sepulcre buit i recrea l’antiga pedrera on se suposa que es va excavar. Una sèrie de blocs de pedra, retallats i abandonats, en forma de piràmide, conviden a aixecar la vista per contemplar la silueta de l’escena del sepulcre buit on l’àngel anuncia les tres dones que Jesús ja no és al sepulcre, ha ressuscitat.

L’espai de l’hort també presenta una vegetació que sobresurt entre les pedres, que expressa la vida després de la mort.

La intenció és que l’hort esdevingui un espai de pregària, reflexió i recolliment per a petits grups.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció