En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

La Santa Seu anuncia una trobada mundial interreligiosa sobre fe i esport, del 5 al 7 d'octubre al Vaticà

La Santa Seu ha anunciat aquest dijous la celebració, del 5 al 7 d’octubre al Vaticà, d’una Conferència Internacional i Interreligiosa sobre Fe i Esport.…

14 juliol 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
La Santa Seu ha anunciat aquest dijous la celebració, del 5 al 7 d’octubre al Vaticà, d’una Conferència Internacional i Interreligiosa sobre Fe i Esport. Serà, segons el Consell Pontifici per a la Cultura, una oportunitat de donar a l'esport la seva dimensió autèntica d’escola de valors i espiritualitat. Reflectir la col•laboració entre la fe i l’esport per millorar la vida de l’ésser humà serà l’objectiu de la primera edició d'una trobada que tractarà sobre temàtica esportiva. Promogut pel Pontifici Consell de la Cultura amb el patrocini de l’empresa alemanya Allianz, l'encontre s’inspira en unes paraules del Papa Francesc, que deia: “Confia en tu mateix en la vida i en l’esport”.
Els organitzadors d’aquesta Conferència Internacional han dit que preveuen la participació de 150 dirigents, entre líders religiosos i responsables del món de l’esport, tots procedents de tot el món. El sotssecretari del Pontifici Consell de la Cultura, Melchor Sánchez de Toca, ha explicat aquest mateix dijous que “serà la primera reunió d’alt nivell al Vaticà que parli de fe i esport”, tot i que ha aclarit que “no vol ser un esdeveniment aïllat, perquè la idea és crear un moviment global que animi tothom, més enllà de les creences, la pròpia cultura i la ubicació geogràfica”. Entre els ponents de les jornades, s’espera la presència del secretari general de l’ONU, Ban Ki Moon, i del president del Comitè Olímpic Internacional, Thomas Bach, entre altres personalitats.
Impacte en  la Comissió per a l'Amèrica Llatina per la visita sorpresa del Papa
Una sorpresa "increïble" del Papa. Així ha definit aquest dijous el vicepresident de la Pontifícia Comissió per a l’Amèrica Llatina, Guzmán Carriquiry, la visita sorpresa amb la qual Francesc va interrompre dimecres el matí la feina que compartien els qui treballen en aquest organisme, la CAL. Recordem que el Sant Pare es va presentar a l'entrada d'aquesta Pontifícia Comissió i, picant literalment a la porta de les oficines a la Via de la Conciliació, va dir: "Bon dia! Puc passar?". Carriquiry ha qualificat aquesta visita de "peculiar, més que no pas improvisada".
El vicepresident de la CAL ha assegurat que tots els membre estan "molt commoguts, plens de gratitud i amb una gran alegria pel fet sorprenent i inesperat de la visita del Papa". El pontífex va arribar mentre els membres de la Pontifícia Comissió feien una reunió de coordinació “de cara a la propera celebració del Jubileu Continental de la Misericòrdia a Bogotà". Guzmán Carriquiry ha explicat algunes altres vivències durant aquests inesperats 50 minuts amb el pontífex. "Va estar parlant uns 30 minuts personalment amb mi i, després, es va voler aturar 10 minuts a fer un cafè amb tots els qui treballen aquí", ha comentat el vicepresident i també secretari.
Igualment Carriquiry ha destacat que, durant la conversa amb els membres de l’organisme, Francesc va recordar moltes coses de les persones que hi treballen, alhora que va anar preguntant a cadascú sobre la seva vida i el seu treball, i ha afirmat que "el Papa té una gran memòria”. El dirigent vaticà, laic i amb molts anys d'experiència primer al Pontifici Consell per als Laics i ara a la CAL, ha conclòs que l'estada del Sant Pare ha deixat gran impacte. "Ens vam acomiadar del Papa Francesc i ens va quedar a les pupil•les i al cor aquesta visita tan familiar, tan propera, tan estimada, tan evangèlica i tan senzilla", ha afegit. Finalment, Guzmán Carriquiry ha explicat que aquesta visita sorpresa del Sant Pare va provocar de seguida un gran interès, "amb trucades de representants de mitjans de comunicació, vaticanistes i altres periodistes".
El cardenal Scherer analitza des del Brasil la JMJ
Finalment destaquem que milers de joves de tot el món es preparen ja per viatjar a Cracòvia per participar en la Jornada Mundial de la Joventut, que coincideix enguany amb el Jubileu de la Misericòrdia. D’aquí a dues setmanes, el 28 de juliol, la trobada amb el Papa per a la cerimònia d’acollida marcarà l’inici del moment més fort de la gran trobada internacional. El cardenal Odilo Pedro Scherer, arquebisbe de la diòcesi brasilera de Sao Paulo, amfitriona de l’anterior JMJ, ha destacat aquest dijous l’entusiasme amb què els joves del seu país i de tot el món afronten aquest moment.
El purpurat ha assegurat que, "malgrat la situació econòmica actual del  Brasil, la quantitat de joves inscrits és significativa, també tenint en compte que el viatge és car". Amb aquesta situació, Scherer ha comentat que "són un bon nombre de joves que es preparen amb entusiasme", i ha destacat que ell ha participat "en alguns moments d'aquesta preparació, cosa que permet veure com hi ha una sintonia fins i tot des de la distància d'aquells que no poden viatjar a Cracòvia però seguiran l'esdeveniment"
El cardenal Odilo Scherer ha destacat també el fet que, poc després de la Jornada Mundial de la Joventut, començaran a Rio de Janeiro els Jocs Olímpics, que ha definit com “un gran fòrum d’hospitalitat”. L’arquebisbe de Sao Paulo ha reconegut, a més, les dificultats que viu el Brasil, i ha definit la misericòrdia, que pot connectar amb els joves d’avui, com “la capacitat que poden tenir els joves d’anar més enllà i fer-se propers als necessitats”.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dijous 14 de juliol.

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció