En directe

La Missa de cada dia

PAPA FRANCESC

La Santa Seu anuncia una trobada mundial interreligiosa sobre fe i esport, del 5 al 7 d'octubre al Vaticà

La Santa Seu ha anunciat aquest dijous la celebració, del 5 al 7 d’octubre al Vaticà, d’una Conferència Internacional i Interreligiosa sobre Fe i Esport.…

14 juliol 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
La Santa Seu ha anunciat aquest dijous la celebració, del 5 al 7 d’octubre al Vaticà, d’una Conferència Internacional i Interreligiosa sobre Fe i Esport. Serà, segons el Consell Pontifici per a la Cultura, una oportunitat de donar a l'esport la seva dimensió autèntica d’escola de valors i espiritualitat. Reflectir la col•laboració entre la fe i l’esport per millorar la vida de l’ésser humà serà l’objectiu de la primera edició d'una trobada que tractarà sobre temàtica esportiva. Promogut pel Pontifici Consell de la Cultura amb el patrocini de l’empresa alemanya Allianz, l'encontre s’inspira en unes paraules del Papa Francesc, que deia: “Confia en tu mateix en la vida i en l’esport”.
Els organitzadors d’aquesta Conferència Internacional han dit que preveuen la participació de 150 dirigents, entre líders religiosos i responsables del món de l’esport, tots procedents de tot el món. El sotssecretari del Pontifici Consell de la Cultura, Melchor Sánchez de Toca, ha explicat aquest mateix dijous que “serà la primera reunió d’alt nivell al Vaticà que parli de fe i esport”, tot i que ha aclarit que “no vol ser un esdeveniment aïllat, perquè la idea és crear un moviment global que animi tothom, més enllà de les creences, la pròpia cultura i la ubicació geogràfica”. Entre els ponents de les jornades, s’espera la presència del secretari general de l’ONU, Ban Ki Moon, i del president del Comitè Olímpic Internacional, Thomas Bach, entre altres personalitats.
Impacte en  la Comissió per a l'Amèrica Llatina per la visita sorpresa del Papa
Una sorpresa "increïble" del Papa. Així ha definit aquest dijous el vicepresident de la Pontifícia Comissió per a l’Amèrica Llatina, Guzmán Carriquiry, la visita sorpresa amb la qual Francesc va interrompre dimecres el matí la feina que compartien els qui treballen en aquest organisme, la CAL. Recordem que el Sant Pare es va presentar a l'entrada d'aquesta Pontifícia Comissió i, picant literalment a la porta de les oficines a la Via de la Conciliació, va dir: "Bon dia! Puc passar?". Carriquiry ha qualificat aquesta visita de "peculiar, més que no pas improvisada".
El vicepresident de la CAL ha assegurat que tots els membre estan "molt commoguts, plens de gratitud i amb una gran alegria pel fet sorprenent i inesperat de la visita del Papa". El pontífex va arribar mentre els membres de la Pontifícia Comissió feien una reunió de coordinació “de cara a la propera celebració del Jubileu Continental de la Misericòrdia a Bogotà". Guzmán Carriquiry ha explicat algunes altres vivències durant aquests inesperats 50 minuts amb el pontífex. "Va estar parlant uns 30 minuts personalment amb mi i, després, es va voler aturar 10 minuts a fer un cafè amb tots els qui treballen aquí", ha comentat el vicepresident i també secretari.
Igualment Carriquiry ha destacat que, durant la conversa amb els membres de l’organisme, Francesc va recordar moltes coses de les persones que hi treballen, alhora que va anar preguntant a cadascú sobre la seva vida i el seu treball, i ha afirmat que "el Papa té una gran memòria”. El dirigent vaticà, laic i amb molts anys d'experiència primer al Pontifici Consell per als Laics i ara a la CAL, ha conclòs que l'estada del Sant Pare ha deixat gran impacte. "Ens vam acomiadar del Papa Francesc i ens va quedar a les pupil•les i al cor aquesta visita tan familiar, tan propera, tan estimada, tan evangèlica i tan senzilla", ha afegit. Finalment, Guzmán Carriquiry ha explicat que aquesta visita sorpresa del Sant Pare va provocar de seguida un gran interès, "amb trucades de representants de mitjans de comunicació, vaticanistes i altres periodistes".
El cardenal Scherer analitza des del Brasil la JMJ
Finalment destaquem que milers de joves de tot el món es preparen ja per viatjar a Cracòvia per participar en la Jornada Mundial de la Joventut, que coincideix enguany amb el Jubileu de la Misericòrdia. D’aquí a dues setmanes, el 28 de juliol, la trobada amb el Papa per a la cerimònia d’acollida marcarà l’inici del moment més fort de la gran trobada internacional. El cardenal Odilo Pedro Scherer, arquebisbe de la diòcesi brasilera de Sao Paulo, amfitriona de l’anterior JMJ, ha destacat aquest dijous l’entusiasme amb què els joves del seu país i de tot el món afronten aquest moment.
El purpurat ha assegurat que, "malgrat la situació econòmica actual del  Brasil, la quantitat de joves inscrits és significativa, també tenint en compte que el viatge és car". Amb aquesta situació, Scherer ha comentat que "són un bon nombre de joves que es preparen amb entusiasme", i ha destacat que ell ha participat "en alguns moments d'aquesta preparació, cosa que permet veure com hi ha una sintonia fins i tot des de la distància d'aquells que no poden viatjar a Cracòvia però seguiran l'esdeveniment"
El cardenal Odilo Scherer ha destacat també el fet que, poc després de la Jornada Mundial de la Joventut, començaran a Rio de Janeiro els Jocs Olímpics, que ha definit com “un gran fòrum d’hospitalitat”. L’arquebisbe de Sao Paulo ha reconegut, a més, les dificultats que viu el Brasil, i ha definit la misericòrdia, que pot connectar amb els joves d’avui, com “la capacitat que poden tenir els joves d’anar més enllà i fer-se propers als necessitats”.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dijous 14 de juliol.

Més actualitat

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

L’aigua s’encarirà a Catalunya per poder pagar la seva producció  

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigua del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ana García, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat i membre de l'Observatori Intercol·legial de l'Aigua, exigeix una nova política de la gestió de l’aigua i no fragmentar-la per sectors

22 maig 2024

Redacció