En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

"La seguretat no es pot aconseguir armant als ciutadans"

A la Fórmula Estel d’aquest dijous hem parlat de la problemàtica entorn el control d’armes en Estats Units amb Roser Martínez, professora titular de Dret…

22 febrer 2018

@BorjaDeMaria

Comparteix
A la Fórmula Estel d’aquest dijous hem parlat de la problemàtica entorn el control d’armes en Estats Units amb Roser Martínez, professora titular de Dret Administratiu a la Universitat Autònoma de Barcelona, i autora del llibre Armas: libertad americana o prevención europea, de l’editorial Ariel: “Les primeres Constitucions dels Estats que es van formar van establir que l’individu tenia un dret a posseir i a portar armes per poder-se defensar davant l’estat anòmic que hi havia. Ha passat 300 anys després i no s’ha canviat d’idea. És una idea anacrònica perquè avui en dia la seguretat no es pot aconseguir a través d'armar als ciutadans sinó a través de polítiques de seguretat des d'un punt de vista estatal”, ha afirmat Martínez a RàdioEstel.
Comentari de l'Actualitat
L’advocat penalista Lluis Batlló ha parlat sobre la llibertat d’expressió, que aquests dies està molt d’actualitat. Sobre la condemna a 3 anys i mig de presó al raper Valtonyc per injúries a la Corona i enaltiment del terrorisme, Batlló ha expressat: “Si veieu les lletres enaltint a ETA i desitjant la mort de determinades persones, jo crec que és un límit que és correcte que existeixi. Podríem discutir, si enlloc de presó, una pena de multa. S’ha de posar límits a la llibertat d’expressió”. En canvi, s'ha oposat a la retirada de la sèrie de fotografies Presos polítics en l'Espanya contemporània, de l'artista madrileny Santiago Sierra: “El límit que ha posat el director d’ICEMA (...) crec que no té cap sentit, jurídicament per suposat. És un tic que veiem de vegades des de Madrid que no és bo per la situació que hi ha en aquests moments per la situació política. Ho trobo anacrònic i fora de lloc totalment”.

Pots escoltar la 1a hora de la Fórmula Estel

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció