En directe

Vespres

POLÍTICA

"La situació del Covid-19 no és ni tan crítica ni tan positiva"

Guillem Pursals, politòleg i màster en Seguretat, ha analitzat aquest dilluns, des del programa El Mirador de l'actualitat de Ràdio Estel, la situació política general,…

13 juliol 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
Guillem Pursals, politòleg i màster en Seguretat, ha analitzat aquest dilluns, des del programa El Mirador de l'actualitat de Ràdio Estel, la situació política general, marcada per la crisi del coronavirus, i sobretot els resultats i el desenvolupament de les eleccions d'aquest diumenge a Euskadi i Galícia. Ha assegurat que "la situació del Covid-19, de nova normalitat amb rebrots, no és tan crítica com alguns mitjans apunten però tampoc tan positiva com per treure-li ferro i despreocupar-nos". En aquesta línia, ha fet seves les indicacions de les autoritats, basades en "mascareta, mans i distància, uns principis que, si es compleixen, han de fer que no ens preocupem i no caiguem en alarmismes". Sobre el cas de l'Hospitalet de Llobregat, ha recordat que "el barri de la Torrassa és un dels més densos del món, cosa que fa comprensible la preocupació i el lleuger augment de contagis per coronavirus". Pursals ha destacat que, com a reacció de la Generalitat a la resolució judicial que anul·la el confinament més estricte de Lleida i part del Segrià, "Quim Torra hauria d'anar per una altra via, que no sigui la de no acceptar, perquè hi ha alternatives per fer-ho".
Sobre les eleccions basques i gallegues, Pursals ha subratllat que "el fet que hi hagi hagut districtes amb persones que no han pogut votar pel Covid-19 ha estat un problema que caldria evitar evitar a Catalunya o en properes convocatòries". En aquesta línia, ha fet "una crida a la responsabilitat política, per exemple promovent el vot telemàtic o preveient alternatives". A nivell polític i de resultats, el politòleg ha destacat que "no hi ha hagut sorpreses ni a Euskadi ni a Galícia, on hi haurà un marc nacionalista entre la moderació del PP i l'aposta més sobiranista i social del BNG".  Pel que fa als comicis bascos, l'analista també ha destacat la forta davallada de PP i Ciutadans en coalició, "un vot espanyolista que no ha aglutinat suport". Igualment ha afegit que "el PNB s'ha mostrat com una força hegemònica que té un gran autocontrol de les pròpies institucions i els seus òrgans i, a més, no ha tingut baralles importants, cosa que permetrà repetir la coalició amb els socialistes".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 13 de juliol

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

CÀRITAS

“Càritas no és una ONG, és l’acció de l’església cristiana per a les persones en situacions més vulnerables” 

Eduard Sala ha estat escollit nou director de Càritas Diocesana de Barcelona després d'estar vinculat a l’entitat des de fa quatre dècades i ser responsable de l’àrea social de la institució els últims nou anys.

29 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El pare Abat de Poblet ha explicat la història del monestir, l’espiritualitat i les activitats que s'hi fan

29 setembre 2023

Redacció

POLÍTICA

José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés: "No donem per feta la investidura de Pedro Sánchez"

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi, i José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés, l'última nit electoral, el 23 de juliol

En una entrevista a Ràdio Estel, el polític socialista lamenta que la dreta "no accepti que ha perdut les eleccions" i augura "una legislatura molt dura"

28 setembre 2023

Redacció