En directe

Fórmula Estel

POLÍTICA

"La situació del Covid-19 no és ni tan crítica ni tan positiva"

Guillem Pursals, politòleg i màster en Seguretat, ha analitzat aquest dilluns, des del programa El Mirador de l'actualitat de Ràdio Estel, la situació política general,…

13 juliol 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
Guillem Pursals, politòleg i màster en Seguretat, ha analitzat aquest dilluns, des del programa El Mirador de l'actualitat de Ràdio Estel, la situació política general, marcada per la crisi del coronavirus, i sobretot els resultats i el desenvolupament de les eleccions d'aquest diumenge a Euskadi i Galícia. Ha assegurat que "la situació del Covid-19, de nova normalitat amb rebrots, no és tan crítica com alguns mitjans apunten però tampoc tan positiva com per treure-li ferro i despreocupar-nos". En aquesta línia, ha fet seves les indicacions de les autoritats, basades en "mascareta, mans i distància, uns principis que, si es compleixen, han de fer que no ens preocupem i no caiguem en alarmismes". Sobre el cas de l'Hospitalet de Llobregat, ha recordat que "el barri de la Torrassa és un dels més densos del món, cosa que fa comprensible la preocupació i el lleuger augment de contagis per coronavirus". Pursals ha destacat que, com a reacció de la Generalitat a la resolució judicial que anul·la el confinament més estricte de Lleida i part del Segrià, "Quim Torra hauria d'anar per una altra via, que no sigui la de no acceptar, perquè hi ha alternatives per fer-ho".
Sobre les eleccions basques i gallegues, Pursals ha subratllat que "el fet que hi hagi hagut districtes amb persones que no han pogut votar pel Covid-19 ha estat un problema que caldria evitar evitar a Catalunya o en properes convocatòries". En aquesta línia, ha fet "una crida a la responsabilitat política, per exemple promovent el vot telemàtic o preveient alternatives". A nivell polític i de resultats, el politòleg ha destacat que "no hi ha hagut sorpreses ni a Euskadi ni a Galícia, on hi haurà un marc nacionalista entre la moderació del PP i l'aposta més sobiranista i social del BNG".  Pel que fa als comicis bascos, l'analista també ha destacat la forta davallada de PP i Ciutadans en coalició, "un vot espanyolista que no ha aglutinat suport". Igualment ha afegit que "el PNB s'ha mostrat com una força hegemònica que té un gran autocontrol de les pròpies institucions i els seus òrgans i, a més, no ha tingut baralles importants, cosa que permetrà repetir la coalició amb els socialistes".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 13 de juliol

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció