En directe

Escola de família

RÀDIO ESTEL

La Universitat de Barcelona dóna a Mn. Salvador Batalla el Premi a l'Emprenedor Pioner per la Pastoral del Turisme

El sacerdot de la diòcesi de Girona Salvador Batalla, que ha dedicat 32 anys a la coordinació de la Pastoral del Turisme a Catalunya i…

25 maig 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El sacerdot de la diòcesi de Girona Salvador Batalla, que ha dedicat 32 anys a la coordinació de la Pastoral del Turisme a Catalunya i al conjunt d'Espanya, rebrà el dimecres 1 de juny, en un acte al Paranimf de la Universitat de Barcelona, el Premi a l'Emprenedor Pioner, que concedeix la Fundació Gaspar Espuña - CETT (Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia, adscrit a la Universitat de Barcelona). El guardó ha estat concedit a Mn. Batalla per la seva llarga dedicació a la Pastoral del Turisme, Santuaris i Pelegrinatges, com a delegat al Bisbat de Girona, en l'àmbit interdiocesà de Catalunya i, durant 9 anys, també com a director del Departament a la Conferència Episcopal Espanyola.
Durant l'acte es lliuraran els Premis del XII Concurs de Projectes Emprenedors en el Sector Turístic. Dins d'aquest concurs, es troba el Premi Emprenedor Pioner, un guardó honorífic. Salvador Batalla ha destacat aquest dimecres, en una entrevista a la Fórmula Estel de Ràdio Estel, que ha estat per a ell "una gran sorpresa rebre aquest premi que es lliurarà en un acte en què es reconeixeran diverses persones compromeses i implicades en el món del turisme, l'hostaleria i l'oci en general". El prevere ha destacat que les seves activitats com a agent de la Pastoral del Turisme han estat molt enriquidores, i ha posat els exemples de "la ultreia internacional, la impressió de materials amb pregàries i guies litúrgiques en diverses llengues i moltes altres iniciatives".
Entre altres aportacions destacades, Salvador Batalla va idear la Trobada de Rectors de Santuaris de Catalunya i Balears, que se celebra cada any, i va començar a promoure iniciatives pastorals com ara el missatge, adreçat a turistes i visitants, que el bisbe de Girona publica regularment, des dels anys 70, coincidint amb l'inici de l'estiu. Igualment és obra d'aquest prevere, fill de Camprodon, la Missa Internacional que se celebra cada any a l'agost a Roses i l'organització freqüent de trobades i sessions de treball amb la participació de representants de l'Església, l'empresa i el sector del Turisme i autoritats civils, amb tot el que això ha aportat de novetat als ponts entre la vida cristiana i la promoció turística i social del seu patrimoni i les seves activitats. També va elaborar, l'any 2003, la primera Guia de Santuaris d'Espanya, "amb 800 santuaris de tot l'Estat".
Salvador Batalla, que acaba de complir 80 anys, viu ara a Camprodon després d'haver-se jubilat de les seves responsabilitats en la pastoral ordinària. Durant els seus 57 anys de vida sacerdotal fins ara, després de diverses aportacions a alguns pobles de la Costa Brava, va ser rector a Sant Pol de Mar (Maresme) entre els anys 1987 i 2005, com també a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), fins al 2006, i finalment a Santa Susanna (Maresme) en l'última etapa. Finalment, Batalla ha recordat "la presència de la Pastoral del Turisme i Santuaris de l'Església a la Fira Internacional del Turisme i en altres certàmens, així com la promoció del turisme rural i la celebració de l'Eucaristia algunes vegades en hotels per als turistes creients".
Es pot escoltar AQUÍ (minut 28'30") tota l'entrevista a Salvador Batalla.

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció