En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

La Universitat de Barcelona dóna a Mn. Salvador Batalla el Premi a l'Emprenedor Pioner per la Pastoral del Turisme

El sacerdot de la diòcesi de Girona Salvador Batalla, que ha dedicat 32 anys a la coordinació de la Pastoral del Turisme a Catalunya i…

25 maig 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El sacerdot de la diòcesi de Girona Salvador Batalla, que ha dedicat 32 anys a la coordinació de la Pastoral del Turisme a Catalunya i al conjunt d'Espanya, rebrà el dimecres 1 de juny, en un acte al Paranimf de la Universitat de Barcelona, el Premi a l'Emprenedor Pioner, que concedeix la Fundació Gaspar Espuña - CETT (Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia, adscrit a la Universitat de Barcelona). El guardó ha estat concedit a Mn. Batalla per la seva llarga dedicació a la Pastoral del Turisme, Santuaris i Pelegrinatges, com a delegat al Bisbat de Girona, en l'àmbit interdiocesà de Catalunya i, durant 9 anys, també com a director del Departament a la Conferència Episcopal Espanyola.
Durant l'acte es lliuraran els Premis del XII Concurs de Projectes Emprenedors en el Sector Turístic. Dins d'aquest concurs, es troba el Premi Emprenedor Pioner, un guardó honorífic. Salvador Batalla ha destacat aquest dimecres, en una entrevista a la Fórmula Estel de Ràdio Estel, que ha estat per a ell "una gran sorpresa rebre aquest premi que es lliurarà en un acte en què es reconeixeran diverses persones compromeses i implicades en el món del turisme, l'hostaleria i l'oci en general". El prevere ha destacat que les seves activitats com a agent de la Pastoral del Turisme han estat molt enriquidores, i ha posat els exemples de "la ultreia internacional, la impressió de materials amb pregàries i guies litúrgiques en diverses llengues i moltes altres iniciatives".
Entre altres aportacions destacades, Salvador Batalla va idear la Trobada de Rectors de Santuaris de Catalunya i Balears, que se celebra cada any, i va començar a promoure iniciatives pastorals com ara el missatge, adreçat a turistes i visitants, que el bisbe de Girona publica regularment, des dels anys 70, coincidint amb l'inici de l'estiu. Igualment és obra d'aquest prevere, fill de Camprodon, la Missa Internacional que se celebra cada any a l'agost a Roses i l'organització freqüent de trobades i sessions de treball amb la participació de representants de l'Església, l'empresa i el sector del Turisme i autoritats civils, amb tot el que això ha aportat de novetat als ponts entre la vida cristiana i la promoció turística i social del seu patrimoni i les seves activitats. També va elaborar, l'any 2003, la primera Guia de Santuaris d'Espanya, "amb 800 santuaris de tot l'Estat".
Salvador Batalla, que acaba de complir 80 anys, viu ara a Camprodon després d'haver-se jubilat de les seves responsabilitats en la pastoral ordinària. Durant els seus 57 anys de vida sacerdotal fins ara, després de diverses aportacions a alguns pobles de la Costa Brava, va ser rector a Sant Pol de Mar (Maresme) entre els anys 1987 i 2005, com també a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), fins al 2006, i finalment a Santa Susanna (Maresme) en l'última etapa. Finalment, Batalla ha recordat "la presència de la Pastoral del Turisme i Santuaris de l'Església a la Fira Internacional del Turisme i en altres certàmens, així com la promoció del turisme rural i la celebració de l'Eucaristia algunes vegades en hotels per als turistes creients".
Es pot escoltar AQUÍ (minut 28'30") tota l'entrevista a Salvador Batalla.

Més actualitat

AUDIOS

Sense categoria

"Moltes vides es van quedar a la comissaria de Via Laietana"

"Moltes vides es van quedar a la comissaria de Via Laietana"

El president de l'Associació Catalana d'expresos polítics del Franquisme, Carles Vallejo, celebra que la comissaria de Via Laietana es converteixi en un lloc de memòria

17 abril 2024

Infraestructures

POLÍTICA

Alícia Romero respon a Lluís Mijoler: "L'ampliació de l'aeroport del Prat no ha de venir condicionada pel que pensi un únic municipi"

La portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, intervé al debat de pressupostos amb Jéssica Albiach al fons | ACN

En una entrevista a Ràdio Estel, la número 2 del PSC a les eleccions catalanes del 12 de maig no veu la proposta d'ERC "una solució" per ampliar l'aeroport del Prat

17 abril 2024

Redacció

Infraestructures

POLÍTICA

Lluís Mijoler: "El govern espanyol fa propostes per a l'aeroport, però encara no he vist Óscar Puente trepitjar el Prat"

Lluís Mijoler, número 2 de Comuns-Sumar el 12M, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

El número 2 dels Comuns-Sumar a les eleccions catalanes del 12 de maig manté que el PSC és un soci prioritari, però aposta per un tripartit a la Generalitat

16 abril 2024

Redacció