En directe

Sense distància

RÀDIO ESTEL

"La violencia és una realitat massa habitual a Mèxic"

Mèxic és un país onla gent viu amb por per la gran quantitat de violència que hi ha dia rere dia, especialment els últims 10…

9 març 2017

@brugarolaspol

Comparteix

Mèxic és un país onla gent viu amb por per la gran quantitat de violència que hi ha dia rere dia, especialment els últims 10 anys.A més, s'ha convertit en un Estat on hi ha molts intolerants amb lespolítiques del president dels Estats Units, Donald Trump. Per aquest motiu,aquest dijous han participat en el programa El Mirador de l’Actualitat elperiodista Salvador Aragonès, el col·laborador de Cristianisme i Justícia Lluís Sols, la també col·laboradora d'aquest centre d'estudis i experta en Mèxic Sònia Herrera i el membre de la Taula per Mèxic Arturo Landeros. Tots han coincidit a l'hora de lamentar que "la violència és un fet habitual" en un país que, d'altra banda, "té grans potencialitats".

Landeros ha destacat que ’’Veracruz és un dels estats on més esnota la violència i on un nombre més gran de persones han estat assassinades i desaparegudes en un context d’impunitat’’. En aquesta línia, Aragonès ha comentat que‘’la violència ha crescut els últimsanys i els ciutadans viuen amb por''. Aquesta situació provoca unacontradicció a  Mèxic, ja que "és l'Estatamb més catòlics al món, i que es violin drets fonamentals dels ciutadans no vaamb un país catòlic", segons ha recordat Salvador Aragonès.

Herrera ha destacat que ‘’molts mexicansintenten fugir del seu país per anar a un altre lloc on trobin més oportunitatstant laborals com personals’’. Landeros explicat que ‘’la violència també esprodueix perquè hi ha una situació de crisi humanitària en què l’Estat no exerceix l’Estatde dret de les persones i, per tant, les víctimes són els ciutadans’’. Sols creu que‘’per acabar amb aquest conflicte, s’ha de combatre la pobresa  per un costat i reforçar les forces deseguretat per un altre’’. Finalment, durantel programa, s’ha parlat de la construcció del mur de Mèxic per evitar l’entradade ciutadans d'aquest país als Estats Units. Aquest fet es relaciona amb les malesrelacions entre els presidents Donald Trump i Enrique Peña Nieto.

Es pot escoltar AQUÍ el programa EL MIRADOR del dijous 9 de març.

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció