En directe

El Matí a Ràdio Estel

SOCIETAT

"L'acord són paraules: cal fer desnuclearització i consolidar la pau"

Guillem Pursals, politòleg especialista en conflictes, Xavier Ferrer, president del Consell Català del Moviment Europeu, i Toni Florido, president de l'Associació Catalana d'Amics d'Israel, han…

12 juny 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Guillem Pursals, politòleg especialista en conflictes, Xavier Ferrer, president del Consell Català del Moviment Europeu, i Toni Florido, president de l'Associació Catalana d'Amics d'Israel, han coincidit a l'hora de mostrar, des del programa El Mirador de l'actualitat, esperances i dubtes després de la històrica reunió de Donald Trump amb Kim Jong-un. Florido ha destacat que "qualsevol cimera o iniciativa similar que es digui que es fa en benefici de la pau i el desarmament sempre s'ha de veure amb bons ulls". En canvi, s'ha mostrat preocupat perquè "hi ha precedents amb Corea del Nord en forma de compromisos que no s'han complert", i ha alertat davant la possibilitat que "això sigui un oxigen per al règim nordcoreà de cara a rearmar-se i tornar a amenaçar els Estats", tot i que ha valorat que "s'ha de donar una oportunitat al president dels Estats Units".
Xavier Ferrer, tot i valorar positivament l'acord de pau, ha dit que desconfia, "perquè un acord d'aquestes característiques normalment comença amb reunions prèvies dels assessors perquè després els mandataris signin el pacte, i aquí no s'ha fet aquí per interès de tots dos, als quals ha anat bé aquesta foto". En aquesta línia, ha recordat que "això només són paraules, amb desnuclearització, però s'ha de fer, i pau, però s'ha de consolidar". Ferrer ha qualificat de "molt erràtica" la política internacional de Trump, que "ha trencat, a més, els acords amb el G7 i amb l'Iran". I per la seva banda, Pursals ha dit que "Trump ha estat conseqüent amb el que defensava, que passava per defensar la sobirania dels Estats Units i no priorizar la política internacional, amb el 'primer Amèrica'".  El politòleg ha comentat que "l'acord  pot sortir bé no tant per als Estats Units, sinó per a totes les aliances de Corea del Nord, amb Rússia, Xina i els últims acords amb Corea del Sud".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 12 de juny.

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció