En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

"L'acord són paraules: cal fer desnuclearització i consolidar la pau"

Guillem Pursals, politòleg especialista en conflictes, Xavier Ferrer, president del Consell Català del Moviment Europeu, i Toni Florido, president de l'Associació Catalana d'Amics d'Israel, han…

12 juny 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Guillem Pursals, politòleg especialista en conflictes, Xavier Ferrer, president del Consell Català del Moviment Europeu, i Toni Florido, president de l'Associació Catalana d'Amics d'Israel, han coincidit a l'hora de mostrar, des del programa El Mirador de l'actualitat, esperances i dubtes després de la històrica reunió de Donald Trump amb Kim Jong-un. Florido ha destacat que "qualsevol cimera o iniciativa similar que es digui que es fa en benefici de la pau i el desarmament sempre s'ha de veure amb bons ulls". En canvi, s'ha mostrat preocupat perquè "hi ha precedents amb Corea del Nord en forma de compromisos que no s'han complert", i ha alertat davant la possibilitat que "això sigui un oxigen per al règim nordcoreà de cara a rearmar-se i tornar a amenaçar els Estats", tot i que ha valorat que "s'ha de donar una oportunitat al president dels Estats Units".
Xavier Ferrer, tot i valorar positivament l'acord de pau, ha dit que desconfia, "perquè un acord d'aquestes característiques normalment comença amb reunions prèvies dels assessors perquè després els mandataris signin el pacte, i aquí no s'ha fet aquí per interès de tots dos, als quals ha anat bé aquesta foto". En aquesta línia, ha recordat que "això només són paraules, amb desnuclearització, però s'ha de fer, i pau, però s'ha de consolidar". Ferrer ha qualificat de "molt erràtica" la política internacional de Trump, que "ha trencat, a més, els acords amb el G7 i amb l'Iran". I per la seva banda, Pursals ha dit que "Trump ha estat conseqüent amb el que defensava, que passava per defensar la sobirania dels Estats Units i no priorizar la política internacional, amb el 'primer Amèrica'".  El politòleg ha comentat que "l'acord  pot sortir bé no tant per als Estats Units, sinó per a totes les aliances de Corea del Nord, amb Rússia, Xina i els últims acords amb Corea del Sud".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 12 de juny.

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció